Benteke scorer mest etter nyttår

Statistikk fra Christian Bentekes tre sesonger i Aston Villa gir håp om at den store spissen skal finne veien til nettmaskene hyppigere etter nyttår.

Christian Benteke har så langt kun vært en betinget suksess etter overgangen verdt 32,5 millioner pund fra Aston Villa til Liverpool i sommer. Benteke har gjort 5 mål på 15 opptredener i Premier League. Det gir et scoringssnitt på 0,33 mål per kamp.

Vi iler med å legge til at kraftpluggen bare har spilt 90 minutter i sju av de 15 kampene. Totalt står han bokført med 961 minutter i Premier League så langt, slik at det i snitt har gått 192 minutter mellom hver Benteke-scoring. Altså en scoring i nesten annenhver kamp.

Statistikk fra Bentekes tre sesonger i Aston Villa viser imidlertid at belgieren scorer de fleste av sine mål i andre halvdel av sesongen.

På tilsvarende tidspunkt i 2012/13-sesongen hadde Benteke også fem ligamål. Den sesongen endte han totalt opp med 19 scoringer på 34 kamper for Villa, noe som gir et scoringssnitt på 0,56.

I 2013/14-sesongen sto Benteke bokført med fire ligamål på dette stadiet av sesongen. Totalt ble det 10 ligamål på 26 kamper. Et snitt på 0,38.

Forrige sesong hadde han ikke gjort mer enn to mål etter de første 18 serierundene. Totalt ble det 13 scoringer på 29 kamper. Et snitt på 0,49.

 

Great win😄😄Thank you for always supporting me.You guys are the best! Merry Christmas and a happy new year #ynwa #B9

Et bilde publisert av Chris Benteke (@christianbenteke)