Blackburn-sjefen håper Gerrard blir klar

En skade har holdt Liverpools kaptein ute av spill i omtrent én måned, men han kan rekke søndagens FA-cupkamp. Manageren til motstanderlaget krysser fingrene for at det skjer.

Det vil i så fall bli Steven Gerrards siste FA-cupkamp på Anfield, for en eventuell semifinale spilles på Wembley i april. Liverpool-ikonets første opptreden i turneringen kom også mot Blackburn, i januar for femten år siden.

Også den gang var rødtrøyene storfavoritter mot laget fra nivå to, men Liverpool tapte oppgjøret. Nå håper Gary Bowyer å følge i fotsporene til daværende Rovers-sjef Tony Parkes, som så laget sitt holde nullen og score ved Nathan Blake i sluttminuttene.

– En stor mulighet

Gerrard var tilbake på treningsfeltet i begynnelsen av denne uka, men rakk ikke seriekampen mot Burnley onsdag. Mandag ettermiddag ville ikke Brendan Rodgers bekrefte om 34-åringen ville være i stand til å spille denne uka, men Bowyer håper scouseren blir klar.

– Han er en fantastisk spiller, og jeg er sikker på at han ønsker å avslutte Liverpool-karrieren sin med sølvtøy. Dersom han spiller, er dette en stor mulighet for noen av spillerne våre, som får sjansen til å se ham på nært hold, se hvor god han virkelig er og lære av ham, forteller sjefen til Lancashire Telegraph.

Se sak og video: Tror Blackburn kan kopiere 15 år gammel bragd

Han synes det er synd for engelsk fotball at Gerrard velger å reise til Amerika og skrive under for Los Angeles Galaxy til sommeren. Blackburn-spiller Tom Cairney tror Anfield vil vise seg fra sin beste side i Liverpool-kapteinens siste FA-cupkamp foran The Kop.

– Du kan ikke be om noe særlig større enn en kvartfinale på Anfield. Supporterne kommer til å gi lyd fra seg, og jeg er sikker på at deres fans også vil gjøre det samme ettersom det er Gerrards siste sesong, og de ønsker seg til Wembley for hans skyld, sier midtbanespilleren.