Boyd: – Vi kan heve oss mot de store lagene

Det er bare ei drøy uke siden Burnley plukket med seg poeng fra Chelsea i hovedstaden. Selvtilliten i laget er høy, mener George Boyd, som sier det er Liverpool som føler presset foran kampen i morgen.

2015 har bare resultert i én seier for Burnley så langt, men i ukene før bortemøtet med Liverpool har de vinrøde både imponert, slått godt fra seg og tatt poeng på store Premier League-arenaer.

– Vi har fått gode resultater mot Manchester City og Chelsea på bortebane. Tidlig i sesongen spilte vi også uavgjort mot Manchester United, oppsummerer Boyd til Burnleys nettsider.

På Stamford Bridge havnet laget under etter bare kvarteret spilt, men de sulteforede spillerne ga aldri opp mot José Mourinhos mannskap. I en kamp med flere kontroversielle avgjørelser kjempet Ben Mee inn utlikningen mot slutten av andre omgang, og det ene poenget ble med på toget hjem.


SEN UTLIKNING: Burnley snappet med seg ett poeng fra bortekampen mot Chelsea. (Video: TV 2)

– Vi har ikke noe press på oss

I romjula holdt det imidlertid ikke med én scoring. Manchester City ledet med to mål til pause på Etihad, men Boyd ga Burnley et nytt håp bare noen sekunder etter sidebyttet. Det håpet slapp de aldri tak i. Ni minutter før slutt utliknet Ashley Barnes til 2–2 og sørget for bortepoeng foran de regjerende Premier League-mesternes supportere.

– Jeg tror vi har vist at vi er i stand til å heve oss mot store lag, poengterer Boyd før han og lagkameratene gjester Liverpools hjemmebane. Sist de besøkte The Kop, i september 2009, vant hjemmelaget med fire mål. Likevel tror Boyd på en ny bragd.

– Vi har stor tro på at vi kan reise til disse stedene, prestere bra og ta poeng. Som et nyopprykket lag er det dette man ønsker å være i Premier League for; å spille foran et stort publikum på Anfield. Vi har ikke noe press på oss, så vi skal dra dit og spille på vår egen måte, forklarer han.

Mens laget fra Turf Moor står med seks poeng etter nyttår, vel vitende om at de behøver poeng i månedene fremover for å ikke rykke ned til Championship igjen, har ingen i divisjonen tatt flere poeng enn Liverpool de siste ukene. Boyd, som kan bli den første Burnley-spilleren til å score ligamål mot Liverpool på hele 40 år, bruker det forrige møtet, der Brendan Rodgers’ menn vant, som motivasjon.

Les også: – Hele verden forventer at Liverpool skal vinne

– De er åpenbart i god form for øyeblikket. De har formsterke spillere, og de fortjente helt klart de tre poengene de tok mot Manchester City i helga. Men vi møtte dem tidligere i sesongen, og vi ville vært skuffet dersom vi hadde endt opp med ett poeng, for ikke å snakke om å tape! Vi tar med oss selvtillit fra det, og forhåpentligvis kan vi dra dit og skape problemer for dem.