Burnley har tatt poeng mot Chelsea og City

Selv om Sean Dyche sitt lag bare står med én borteseier i Premier League denne sesongen, har storklubber tråkket på bananskall mot de vinrøde. Sjekk statistikk før kveldens kamp her!

Da lagene møtte hverandre sist, ble Raheem Sterling matchvinner. Det var på «Boxing Day», to dager etter julaften, og seieren var den 32. til Liverpool over kveldens gjester i ligahistorien.

På Anfield har klubbene stått ansikt til ansikt 47 ganger tidligere – uansett turnering. De helrøde har vunnet 28 av dem, mens Burnley står foreløpig med åtte triumfer i nordvest.

Det er fem år siden Burnley, som kapret andreplassen i Championship i fjor, sist spilte i Premier League. Den sesongen vant Liverpool komfortable 4–0 på både Anfield og på Turf Moor.

Hjemme og borte har Merseyside-klubben bare tapt to av de 17 siste mot Burnley, som samtidig ikke har scoret mål mot Liverpool i løpet av de fem siste møtene. Det er 40 år siden Burnley scoret et ligamål mot kveldens hjemmelag.

Yossi Benayoun scoret hat-trick i forrige Anfied-kamp mot Burnley. Saken fortsetter under.

I møtet mellom lagene før nyttår kom Simon Mignolet inn fra benken – ut gikk en skadet Brad Jones – etter et kvarter av kampen. Det var den syvende gangen i klubbens historie at en målvakt kom inn for en keeperkollega. Mignolet har siden stått samtlige Liverpool-kamper.

Burnley har bare vunnet én ligakamp på Anfield i løpet av de 50 siste årene. Det skjedde da Ian Brennan scoret oppgjørets eneste mål i september 1974. De elleve øvrige kampene har endt med åtte røde seire og tre uavgjortresultater.

Det scores ofte mål når Liverpool og Burnley måler krefter på Anfield. I snitt er det blitt 2,65 scoringer per kamp igjennom historien, og på de 38 siste ligamøtene har det endt målløst bare én gang. Det skjedde i desember 1920. Liverpool har sluppet inn tre mål i løpet av de 14 siste møtene – uansett turnering – med de vinrøde.

Adam Lallana og Rickie Lambert scoret mot Burnley for Southampton i en FA-cupkamp forrige sesong. Førstnevnte fant også veien til målet mot kveldens motstander i Championship for tre år siden.

Før kampen har Liverpool sluppet inn 30 mål i den engelske toppdivisjonen. Det er det laveste antallet på dette stadiet av en sesong under Brendan Rodgers’ tid på Merseyside.

Liverpool er ubeseiret på sine elleve siste ligakamper, noe som har resultert i 27 poeng av 33 mulige. De har bare to nederlag på de 20 siste kampene i alle turneringer.

Ingen Burnley-spillere har nettet mot Liverpool på de syv siste forsøkene i både liga- og cupsammenheng. Men laget scoret likevel én gang. I FA-cupens tredje runde i 2005 tapte Liverpool etter et selvmål av Djimi Traoré i andre omgang.

Forrige gang en ikledd Burnley-trøye scoret mot laget fra Anfield, var tilbake i mars 1975. Da stod Ray Hankin for bragden, i en kamp som til slutt endte 1–1 på Turf Moor.

Det er godt over hundre år siden kveldens Anfield-gjester sørget for klubbhistorien største seier over Liverpool. Det skjedde da laget vant 3–0 i november 1894.

Danny Ings, som er linket til Liverpool, ble Burnleys toppscorer i forrige sesong. Spissen tegnet seg for 21 fulltreffere i ligaen, mens Sam Vokes stoppet på 20 ettersom han ble langtidsskadet to måneder før sesongslutt.

Av alle lag Liverpool har møtt i Premier League-sammenheng, er Burnley, etter tre forsøk, de eneste som foreløpig ikke har scoret mål.

Da han sendte laget sitt utpå banen 26. desember i fjor, var det første gang manager Sean Dyche møtte Liverpool som sjef eller spiller i sin fotballkarriere.


JULEKAMP: Raheem Sterling scoret oppgjørets eneste mål tidligere denne sesongen. (Video: TV 2)

Denne sesongen gikk Burnley igjennom de ti første ligakampene uten å vinne en eneste gang. Laget grep med seg tre poeng i løpet av perioden. Den første seieren kom da Ashley Barnes scoret målet som senket Hull. Ings ordnet ny seier på rappen, med 2–1 over Stoke på bortebane. Det er lagets hittil eneste borteseier i ligaen denne sesongen.

Sist Burnley var oppe på øverste nivå, i 2009/2010-sesongen, begynte de reisen med Owen Coyle som manager, men han ble erstattet av Brian Laws tidlig på nyåret. De fikk totalt 30 poeng og rykket ned sammen med Hull og Portsmouth.

Burnley har ikke scoret mer enn ett mål mot Liverpool på de 19 siste møtene, alle turneringer inkludert. Det strekker seg tilbake til 1973, der to mål senket Merseyside-laget på Turf Moor.

I Premier League-æraen har de vinrøde vunnet to av sine 32 bortekamper så langt. 24 av dem har endt med tap, og seks ganger har det endt uavgjort. De har holdt nullen én gang.

Kveldens bortelag har kapret poeng mot både Chelsea og Manchester City denne sesongen. Begge var også på bortebane. Burnley lå under i begge kampene, henholdsvis 0–1 og 0–2, men scoret nok til å sikre seg noen overraskende uavgjortresultater.

Siden de slo Queens Park Rangers i begynnelsen av januar, har Burnley tatt to av 18 mulige poeng. Poengene kom på Stamford Bridge og mot West Bromwich på The Hawthorns.

Mellom desember og februar stilte manager Dyche med den samme startelleveren i ti strake Premier League kamper. Laget var som følger: Heaton; Trippier, Keane, Shackell, Mee; Boyd, Marney, Jones, Arfield; Ings, Barnes.

Målscorere denne sesongen (ligamål i parentes):

Liverpool: Steven Gerrard 10 (6), Raheem Sterling 10 (6), Adam Lallana 5 (4), Mario Balotelli 4 (1), Philippe Coutinho 5 (4), Jordan Henderson 4 (3), Rickie Lambert 3 (2), Lazar Markovic 3 (2), Daniel Sturridge 3 (2), Alberto Moreno 2 (2), Fabio Borini 1 (1), Emre Can 1 (1), Glen Johnson 1 (1), Dejan Lovren 1 (0), Jordan Rossiter 1 (0), Martin Skrtel 1 (1), Suso 1 (0), selvmål 4 (4).

Burnley: Danny Ings 9 (9), Ashley Barnes 5 (5), George Boyd 4 (4), Scott Arfield 2 (2), Ben Mee 2 (2), Ross Wallace 2 (1), Michael Kightly 1 (1), Marvin Sordell 1 (0), Sam Vokes 1 (0), selvmål 1 (1).

Kilde: Ged Rea (statistiker for liverpoolfc.com)