City trapper opp jakten på Sterling?

Manchester City antas å trappe opp jakten på nye spillere, inkludert Raheem Sterling, etter at UEFA har lettet på sanksjonene mot klubben.

UEFA har lettet på Financial Fair Play-sanksjonene som Manchester City har vært underlagt når det gjelder pengebruk, lønn og tropp-restriksjoner. Dermed har de lyseblå i praksis fått grønt lys av UEFA til å følge opp sin interesse for spillere som Raheem Sterling, Paul Pogba og Kevin de Bruyne.

Får ha full CL-tropp

 Manchester Evening News er blant mediene som melder at Manchester City ikke lenger vil være underlagt noen form for restriksjoner når det gjelder Champions League-tropp. 

City fikk bare ha 21 spillere i sin Champions League-tropp i fjor, og fkk heller ikke kjøpe spillere for mer enn 49 millioner pund totalt i fjor sommer, som en del av straffen de ble ilagt for å ha brutt reglene for finansielt fair play. Klubben gikk også med på at lønnsbudsjettet for 2014/15 ikke skulle overskride lønnsbudsjettet for 2013/14. City ble også ilagt en bot på 16,3 millioner pund i året i tre år, men det endte opp med at de bare måtte betale boten for det første året.

UEFA melder at de har løftet på sanksjonene som både City og Paris Saint-Germain har levd under.

«UEFA har lettet på flere restriksjoner når det gjelder transferaktivitet, lønn og antall spillere i europacupene for Manchester City FC, etter at klubben nådde visse mål som en del av vår avtale», heter det i en pressemelding fra UEFA.

«Klubben vil fortsatt være under sterk overvåking, og må fortsatt møte mål vi har satt, og vil derfor også måtte leve med noen begrensninger i 2016» heter det videre.

UEFA bekrefter også at beløpet en klubb får lov til å tape over tre år er kuttet fra 45 millioner euro til 30 millioner euro fra og med 2015/16-sesongen.

UEFA vedtok som ventet de nye retningslinjene for finansielt fair play for perioden 2015-2018 under sitt møte i Praha nylig, og disse reglene trådte i kraft fra og med 1.juli i år.