Clyne kan puste lettet ut

Styrte unna sitt femte gule kort, da Liverpool slo Sunderland.

Nathaniel Clyne fikk sitt fjerde gule kort for sesongen i 4-1 seieren over Manchester City den 21.november, og har dermed vært i faresonen for 1 kamps karantene i halvannen måned. Fem gule kort før nyttår ville nemlig gitt suspensjon for den stødige høyrebacken.

Forsvarsspilleren har imidlertid unngått gult kort i samtlige av de seks ligakampene han har spilt siden City-kampen, og kan nå som siste ligakamp i 2015 er unnagjort puste lettet ut.

Nå må han samle 10 gule kort innen den andre søndagen i april skal det vanke utestengning for gule kort. 10 gule innen den dato gir to kampers karantene.

Solide i forsvar

Etter kampen var Clyne imidlertid mer opptatt av at laget hans holdt buret rent for andre kamp på rad.

– Dersom vi er solide i forsvar, ikke gir motstanderen sjanser og holder buret rent, er det alltid større sjanse for å ta alle tre poengene, konkluderte han til Liverpoolfc.com.

– Det var en god prestasjon av oss som lag, og det var viktig å ta de tre poengene. Jeg synes vi fortjente det.

– Vi spilte godt, og fikk målet vi trengte. Vi kunne trolig ha scoret flere mål, men vi tar de tre poengene og det faktum at vi holdt buret rent.

– Vi visste at Sunderland ville legge seg dypt og forsøke å satse på kontringer. Det var opp til oss å bryte dem ned. Det var veldig vanskelig, men vi klarte det til slutt.

Fornøyd med Benteke

Clyne roset også matchvinner Christian Benteke etter kampen.

– Han er en veldig viktig spiller for oss. Han er en god spiss, og et godt oppspillspunkt. Han evner å holde på ballen, slik at vi må spille den opp på ham for å få resten av laget opp i angrep. Nå scorer han mål for oss, noe som er viktig, og forhåpentligvis scorer han enda flere utover i sesongen.

– Laget har mye selvtillit etter to strake seire. Vi ser med glede frem til det nye året, og vil gå for seier i hver eneste kamp. Vi håper å klatre på ligatabellen, og så får vi se hvor det tar oss. Det er fortsatt mange poeng å spille om, og dersom vi fortsetter å prestere som dette er jeg sikker på at vi ikke vil være så langt unna topp fire.