Det ene bildet er fra veien ned til kjellerstua!

Det er liten tvil om hva som er Tom Evensens store lidenskap når man titter inn i kjellerstua hans.

Bortsett fra et flagg utenfor på kampdager, er det tilsynelatende lite som tyder på rød kjærlighet i Tom Evensen hus i Åsmarka i Ringsaker, men det er helt til man nærmer seg trappa ned til kjellerstua - med «This is Anfield» hengende på veggen (bildet til høyre) -  som i Liverpool (bildet til venstre).

- Akkurat det skiltet ble et kompromiss mellom meg og fruen. Det måtte liksom på plass, og jeg hengte det opp uten å spørre. Men jeg fikk lov mot at det ikke er noen Liverpool-effekter andre steder enn i kjellerstua, sier Tom Evensen til Liverpool.no.

GODT SENGETØY: Vegger og tak er fylt opp av bilder og drakter, og den som benytter gjestesenga får ordentlig sengetrekk. Alle foto: Privat

Han delte først video av sin nyoppussede kjellerstue i Facebook-gruppen, «Vi som elsker Liverpool», som nå har passert 1000 medlemmer på én uke, og fikk mye oppmerksomhet for rommet.

- Jeg har alltid hatt en tanke om at jeg en dag, når jeg ble stor og hadde stort nok hus skulle lage et sted for folk kan samlet og se kamper. Få samlet så mange som mulig, og oppleve den stemningen man får ved å se en Liverpool-kamp. Det er noe jeg har tatt med meg fra jeg var ganske liten.

83 originale drakter

Liverpool-interessen begynte med at han spurte sin fire år eldre bror, som er United-fan, om hvilket lag han hatet mest. Det i kombinasjon av en vimpel fra naboen og tippekampen, vekte Liverpool-interessen. Men interessen vokste videre på ungdomsskolen da han fikk sin første drakt.

Siden har det blitt flere - mange flere.

- Jeg begynte å samle på drakter litt som en hobby. Nå har jeg 83 originale Liverpool-drakter fra 1974 og fram til nå. Jeg har noen huller i samlingen, men de hullene koster såpass mye at det kanskje bare får være. Jeg sover godt om natta selv om jeg ikke har 76-drakta på veggen, ler han.

På veggene i hans private Liverpool-museum henger det blant mye annet to draktsett signert med sertifikat fra 1993 og 1994, drakter fra to forskjellige legendekamper med autografer på, samt draktene til Steven Gerrard,  Jamie Carragher og en drakt Xabi Alonso brukte i Champions League.

- Før jeg pusset opp var nesten alle draktene hengt opp i kjellerstua, men jeg har tonet det ned litt nå - for det ble litt overkill. Nå har jeg isteden rammet inn de draktene som betyr mest for meg, men det var vanskelig å velge hvem som skulle opp, sier han.

Absurd opplevelse

En annen spesiell drakt som er hengt opp er fra hans første kampen på Anfield i 1998.

- Det var mot Everton 27. februar. Det endte 1-1 der Paul Ince utlignet etter at Duncan Ferguson hadde sendte Everton i ledelsen. Jeg hadde vunnet billetter til kampen og satt i Carlsberg-loungen og spiste middag med Phil Thompson. Det var en absurd opplevelse, og jeg brukte uker på å fordøye det, sier han lidenskapelig.

Siden den gang har det blitt 19 nye turer til Anfield. Den neste turen blir familietur med kone og tre unger.

- De er alle tre godt oppdratt, og Liverpool-supportere, sier han.

Inntil da har han sitt eget lille Anfield i kjelleren. Og der er alle hjertelig velkommen til å se kamp.

- Jeg har alltid vært opptatt av at alle skal få oppleve å være på en Liverpool-kamp om det så er foran TV. Og jeg har til og med invitert United-supportere hit når det er kamp mot Liverpool.  I 2007 leide jeg Brenneriet på Lillehammer og laget Champions League-finalefest der. Det er noe av det kuleste jeg har gjort, det var en sinnssyk opplevelse, selv om Filippo Inzaghi la en demper på stemningen.  

Nytelse i hverdagen

- Det er mange som bruker ord som «syk interesse» og slikt i forhold til lidenskapen for Liverpool. Men for meg er det en nytelse i hverdagen, og det gir meg enormt mye. Og det er en vinn-vinn-situasjon for min familie at jeg kan få tjue minutter før og etter kamp til å lade opp før kamp, og nullstille meg i kjellerstua etter kamp, før jeg kommer opp. Jeg trenger litt tid til på å avreagere når Coutinho skrur ballen inn etter 86. minutter, sier Tom.

Når han ikke dyrker interessen for Liverpool, er den tidligere fotballspilleren trener for Ringsaker/Nes i 4. divisjon.

- Hva tror du om denne sesongen?  

- Serieåpningen var ufattelig deilig. Se seks neste bortekampene blir tøffe, men det er essensielt å få trua. Jeg er nøktern optimist foran sesongen, og er overlykkelig om det blir topp fire. Vinner vi et trofé er det en vanvittig prestasjon når man ser hvem vi kjemper mot. Men jeg håper Brendan får tid til å bygge laget videre for det er mye spennende og mye uforløst, sier Tom.

- Kjelleren er åpen for alle, og det er ikke kødd engang, legger han til.

Trykk på banneren for å bli med i «Vi som elsker Liverpool»-gruppa.