Dette laget tror vi starter mot Leicester

Liverpool er oppsatt på å slå tilbake etter fadesen mot Watford, når lederlaget Leicester kommer på besøk 2.juledag. Vi ser på det laget Jürgen Klopp antas å stille med.

Midtstoppere uten kampform

Adam Bogdan fikk en unik sjanse til å vise seg frem i målet på Vicarage Road, og tok den ikke. Keeperplassen er mye diskutert, men vi forventer at Simon Mignolet går rett inn på laget igjen dersom han friskmeldes innen lørdag.

I forsvaret er alternativene få. Clyne og Moreno har liten konkurranse på backene, da José Enrique ikke virker å være aktuell og Jon Flanagan fortsatt ikke er kampklar. Connor Randall får trolig en plass på benken, selv om det kunne vært interessant å ha Brad Smith som et alternativ. Hans venstrefot er i stand til å sende innlegg som Christian Benteke lengter etter, selv om han som innbytter kanskje er mest aktuell for en plass på venstrekanten av midtbanen.

En kan hevde at Liverpool møter ligaens to toppscorere i Vardy og Mahrez uten en midtstopper i kampform. Mest benyttede Martin Skrtel er skadet, Mamadou Sakho er nettopp tilbake fra skade, mens Dejan Lovren håper å bli klar igjen etter skade. Kolo Touré har ennå ikke fått tillit fra start i Premier League denne sesongen. Lucas Leiva ble flyttet ned fra midtbanen mot Watford, mens Emre Can som kjent tidligere har blitt benyttet en rekke ganger i forsvar.

For å være ærlig så liker undertegnende tanken på å se Lovren og Sakho som midtstopperpar, selv om kroaten Dejan Lovren også trives best til venstre i det sentrale forsvaret. Med Skrtel ute i seks uker kan en nå få svaret på om dette er liv laga, selv om starten fort kan bli brutal mot ligaens mest potente angrep.

Å gi Benteke støtte

Jeg synes Henderson og Can virket lovende som «sittende» midtbanepar mot West Bromwich, og at laget spilte bra før tabben til Mignolet ga utligning og muligheten for gjestene til å komme inn i kampen igjen. Innsatsen til Lucas mot Watford var heller ingen god søknad for hans del.

På topp vil det være overraskende om Christian Benteke ikke blir valget, så fremt Daniel Sturridge fortsatt er på sidelinjen. Da gjelder det å prøve å gi den store spissen den støtten han behøver. En mulighet er å benytte en diamant og la Divock Origi være partner med Benteke på topp, eventuelt flytte Roberto Firmino helt frem.

Det at Liverpool har få virkelig gode innleggsføtter er et problem angående Benteke. En kan prøve å få fram backene, og også la Henderson og Can trekke ut mot sidene for å slå baller litt skrått bakfra. James Milner kan også komme inn, hvis han er skadefri og istedenfor Firmino, nettopp fordi han trolig vil bidra med bedre crossballer.

Jeg ser for meg at Klopp likevel vil gå for tre bak Benteke, hvor Philippe Coutinho skal trekke i trådene. Verken Adam Lallana eller Roberto Firmino kan hevde at de overbeviste mot Watford, tvert i mot, men Lallana er en av få i troppen som starter på løp bak forsvaret og Firmino kan få mer plass mot et Leicester som en antar også vil prøve å spille på Anfield.

Hurtige Jordon Ibe er et annet alternativ, men han kan være en joker sammen med Divock Origi fra benken.

Det laget vi tror Jürgen Klopp velger på lørdag:

Mignolet; Clyne, Lovren, Sakho, Moreno; Henderson, Can; Lallana, Coutinho, Firmino; Benteke.