Dette skriver avisene etter Leicester-seieren

«Synet av et Liverpool som utkjempet motstanderen var et velkomment sprang tilbake til den første perioden under tyskeren», skriver Liverpool Echo.

James Pearce i Liverpool Echo  mener Jürgen Klopp fikk responsen han krevde og et lag som boblet av lyst og dedikasjon i 1-0-seieren mot Leicester på Boxing day.

«Dette var en annen verden enn den livløse kapitulasjonen på Vicarage Road en uke tidligere.»

«Synet av et Liverpool som utkjempet motstanderen var et velkomment sprang tilbake til den første perioden under tyskeren», skriver han.

LES OGSÅ: – Vi lærte noe av Watford-kampen

Organiserte og kompakte

Liverpool endte Leicesters tre måneder lange periode uten tap, og dette var første gang denne sesongen at serielederen ikke scoret.

Jamie Vardy og Riyad Mahrez fikk ikke til spillet som har vært suksessoppskriften til Ranieris lag denne sesongen.

«Suksessen under Claudio Ranieri har vært bygget på deres evne til å ligge dypt, før de slår tilbake med stor fart på kontringer. Men Liverpool ha dem sjelden en mulighet, og holdt seg organiserte og kompakte gjennom hele kampen», skriver Pearce.

Han mener Klopp traff perfekt med taktikken denne gangen, og at det at de røde også var villig til å spille mer direkte til tider betalte seg fordi man kom på løp i bakrommet.

Christian Benteke scoret Liverpool eneste mål, og Pearce håper dette skal være starten på en ny periode for Benteke der han leverer mer stabilt enn til nå.

«Med spissene Origi, Sturridge og Ings på sidelinjen, bør Benteke nå få sjansen i flere kamper på rad, som han ikke har fått til nå i sesongen. En tung byrde ligger på hans brede skuldre.»

LES OGSÅ: – Hamstring er årets verste ord

Høyere energinivå

«Liverpools hadde mye høyere energinivå, noe som var helt avgjørende på en dag der de stolte like mye på fysiske ferdigheter som oppfinnsomhet», skriver Tony Barrett i The Times.  

Barrett mener Liverpool de første 36 minuttene, før Divock Origi måtte forlate banen, minnet mye om slik Klopp ønsker at laget skal spille. Og han gir Origi mye av æren for det. Med hans evne til å løpe i bakrommet, skapte han rom for seg selv og andre. Men Barrett peker på at både Origi og andre burde tatt bedre vare på mulighetene som kom.

«To ganger spilte Jordan Henderson fri lagkamerater, som sløste bort muligheten», skriver han.

Barrett mener at Bentekes form er langt unna det nivået man kan forvente av en spiss til 32,5 millioner pund. Og at både han selv og Liverpool lider under at han ikke passer inn i spillestilen til laget.

«Av den grunn har det som skjedde etter 63 minutter potensiale til å være avgjørende for Benteke på lang sikt. Han reiv av seg de mentale kjettingene, og ga Liverpool ledelsen med et mål som var en påminnelse om hans avslutningsferdigheter.»

LES OGSÅ: Forklarer hvorfor Benteke startet på benken

Sammenlignes med Balotelli

Etter å ha vunnet på Goodison Park for en uke siden, kunne Leicester ta en oppsiktsvekkende  Merseyside-double med seier mot Liverpool. Men slik gikk det ikke.

«Leicester truet aldri med å kopiere borteformen her. Liverpool var smarte nok til å gi litt rom slik at de raske motstanderne kunne strekke på beina, og bare en sjelden gang truet gjestene, da Mahrez og Nathan Dyer utfordret Simon Mignolet, men belgieren hadde fine redninger», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

Jürgen Klopp hadde før kampen en samtale med Christian Benteke, men Bascombe mener det ikke var lett å se hva de samtalene hadde dreid seg om da Benteke kom på banen.

«Startet på benken, uten selvtillit når han etter hvert skulle inn, og fortsatte å spille på en måte som fikk Mario Balotellis innsats sist sesong til å se ut som dynamisk og taktisk mesterklasse», er den harde dommen fra Bascombe.

Men så fikk Benteke muligheten, og senket Leicester. Bacombe synes likevel det er for tidlig å friskmelde Benteke etter den scoringen. Spesielt etter missen da han kom alene mot mål på slutten og satte ballen i rett på Wes Morgan.

«Det siste bildet fra denne kampen demonstrerte så pinlig hvor mye forbedring som fortsatt må til», mener Telegraph-journalisten.

«Leicesters forsvarsspillere så mye mer fornøyd ut med å håndtere den statiske spissen enn Origi, men uansett hvilke begrensninger Benteke har ellers, trenger han ingen GPS-navigasjon for å finne veien til mål.»

Andy Hunter i The Guardian benytter også spalteplass til å hylle Liverpool for å holde målet reint mot et lag som har scoret i alle sine kamper denne sesongen, og gir Dejan Lovren spesiell ære for det. Også Hunter mener Origi skapte mer enn Benteke, men legger vekt på hvor viktig det kan bli at Benteke med sitt sjette mål ble matchvinner for Liverpool.

LES OGSÅ: Lovren styrte forsvaret