Endelig seier for juniorene

Etter tre strake nederlag kunne Neil Critchley og hans unge mannskap juble for å ha senket Blackburn Rovers på bortebane. Adam Phillips (2), Ovie Ejaria og Sam Hart scoret målene.

– Det var godt for dem å spille bra og vinne kampen. Dette vil gi dem selvtillit, og det var en fortjent seier, oppsummerer juniortrener Critchley til klubbens nettsider etter den første borteseieren i ligaen siden september i fjor.

Adam Phillips ga de røde ledelsen i oppgjøret, og 17-åringen doblet den like godt selv. 2–0-scoringen var også en perle, hvor han på halv volley dunket ballen i nettmaskene på typisk Steven Gerrard-vis.

Les også: Ute av UEFA Youth League

Gjestene økte til 3–0 ved Ovie Ejaria, som sammen med Phillips har trent med førstelaget på Melwood i det siste, etter et innlegg av Wade Maxwell. Så blåste Sam Hart forbi Blackburn-forsvaret og satte inn det fjerde fra en skrå og vanskelig vinkel.

Seieren var så godt som i boks, og Liverpool trappet ned tempoet den siste halvtimen. Det utnyttet vertskapet. Men to sene Blackburn-fulltreffere truet aldri borteseieren, og Liverpool kunne reise hjem med 4–2 og tre poeng i sekken.

– Vi var strålende i 65 minutter. Vi dominerte kampen og scoret noen veldig bra mål. Vi ble litt slitne de 25 siste minuttene og slapp inn to enkle scoringer. Vi avsluttet ikke kampen slik vi hadde ønsket, men prestasjonen i brorparten av oppgjøret var veldig, veldig bra. Det var mye positivt å ta med seg herfra, sa Critchley.

Klare for play-off

Tirsdagens kamp var den siste ordinære seriekampen denne sesongen. Liverpool avslutter på syvendeplass i U18 Premier League North, og de står dermed overfor syv kamper mot lag fra divisjonen i sør frem til sesongslutt.

Liverpools lag mot Blackburn: Firth; Brewitt, Masterson, Whelan (Polgár); Lewis, Alexander-Arnold, Chirivella (Travis), Hart; Phillips, Ejaria; Maxwell (Nicholas).