Et lite overskudd for LFC

Ikke minst takket være en ny TV-avtale kan LFC vise til overskudd i sitt regnskap for første gang på sju år. Administrerende direktør Ian Ayre sier nye eiere har gitt klubben både stabilitet og økonomisk vekst.

Nøkkeltall for regnskapet som ble avsluttet 31.05 2014:

* Driftsinntekter har økt med 19% til £255,6M
* Mediainntekter har økt med 46% til £100,9M
* Kommersielle inntekter har økt med 5% til £103,8M
* Overskudd før skatt var på £0,9M, sammenlignet med tap på £49,8M året før (2013)

For første gang på sju år kan klubben vise til en lite overskudd. Driftsinntekter har økt med 19% til £255,6M, mens mediainntekter har økt med hele 46% til £100,9M. Dette først og fremst som et resultat av en ny fjernsynsavtale for Premier League. 

"Vi fortsetter å sørge for god finansiell fremgang. Selv om resultatene er nesten 12 måneder gamle, viser de at vi etter en overgangsperiode over de fire siste år nå har fått stabilisert klubben og fått på plass en plattform for ytterligere vekst", kommenterer administrerende direktør Ian Ayre om regnskapet.

"Driftsinntekter har økt stabilt fra omkring £170M i 2009 til over £250M i dag, og våre kommersielle inntekter fortsetter også å styrke vårt totale resultat.

"Det har vært viktig at vi sørget for å få stabilitet ved å sørge for at klubben er skikkelig strukturert både på og utenfor banen.

"I løpet av siste regnskapsperiode kan klubben vise til god fremgang kommersielt gjennom sju nye sponsoravtaler. Mediainntektene fortsetter også å vokse og vi annonserte fire nye TV-avtaler og sju fornyede avtaler. I tillegg til TV har vi fortsatt å utvide vårt engasjement ut mot fansen gjennom 19 nye sosiale media plattformer i 52 land som har doblet de som følger oss på sosiale media til over 30 millioner verden over.

"Våre inntekter på kampdager har økt med £5M, mye som følge av pre-season tour til Asia og Australia, og vi kan se fram til ytterligere økninger på dette feltet gjennom vår historiske annonsering av utvidelsen som blir på Main Stand på Anfield.

"Vi et meget støttende eierskap, vi har brakt finansiell stabilitet tilbake til denne fotballklubben og vi har nå en struktur, plattform og ambisjon om fortsatt å vokse både på og utenfor banen."