Fem år siden Avi Cohen døde

Det er i dag fem år siden Liverpools første israelske spiller, Avi Cohen, døde etter en motorsykkelulykke.

Etter en motorsykkelulykke den 20.desember 2010 svevde 54-åringen mellom liv og død i over en uke, før han ble erklært død åtte dager etter at ulykken fant sted.

Cohen vil bli husket for å ha scoret i begge ender, da Liverpool takket være en 4-1 seier over Aston Villa sikret seg ligagullet i sesongen 1979-80.

Den allsidige og spillende forsvareren slet med å etablere seg på Liverpools førstelag etter en overgang fra Maccabi Tel Aviv sommeren 1979, men spilte totalt 18 ligakamper for Liverpool og gjorde ett mål. Totalt spilte han 24 kamper for Anfield-klubben. Han fikk 51 landskamper og 3 mål for Israel.

Liverpool jaktet Cohen i et halvt år før de fikk signert forsvarsspilleren. Han var på prøvespill på Melwood i en hel uke i februar 1979, men signerte ikke før den 18.juni samme år. Bob Paisley la 200 000 pund på bordet for å sikre seg israeleren.

Cohen fikk sin debut mot Leeds den 15.september 1979, i en uvant posisjon på venstresiden av midtbanen. Etter det spilte han i kun to kamper til før den nevnte kampen mot Aston Villa, hvor han altså scoret for begge lag!

Liverpool vant ligamesterskapet for andre år på rad den dagen, 3.mai 1980. David Johnson ga de røde en tidlig ledelse, før Cohen var så uheldig å sette ballen over Ray Clemence sitt hode og i eget nett da han skulle klarere et Villa-angrep. Fem minutter etter pause gjorde han imidlertid opp for seg, ved å skyte lavt i mål foran The Kop. Ytterligere scoringer av Johnson og et selvmål av Noel Blake sørget for at Liverpool vant kampen 4-1, og kunne feire ligamesterskapet foran entusiastiske supportere.

Cohen spilte en kamp til den sesongen, og endte dermed opp med fire kamper fra start og en som innbytter i sin debutsesong. Påfølgende sesong spilte han 14 ligakamper i en periode hvor Alan Kennedy gikk skadet.

Cohen skapte harme i hjemlandet da han valgte å spille mot Southampton den 20.september 1980, samme dag som jødene markerte den religiøse høytidsdagen Yom Kippur. Han ble slaktet for dette av israelske medier. Totalt spilte Cohen 19 kamper for Liverpool den sesongen, men var ikke i aksjon etter den 20.februar, og returnerte til Israel i november 1981.