For glad i Liverpool til å bli Villa-spiller

Rickie Lambert forteller at han ikke klarte å skrive under for Aston Villa i januar, fordi han er for glad i Liverpool FC.

- Jeg fikk en telefon fra manageren om at Aston Villa ønsket meg. Han sa han ikke ønsket å selge meg, men ga meg likevel sjansen til å velge fast førstelagsfotball med Villa, noe som var greit nok, forklarer Lambert til Liverpoolfc.com.

- Jeg ble oppringt klokken fire den ettermiddagen. Jeg snakket med agenten min, jeg snakket med min kone og jeg snakket med Aston Villa, så det var ikke langt unna at det ble en overgang.

- Men jeg klarte ikke å forlate Liverpool. Det var for kort varsel. Jeg er i favorittklubben min, og ønsket ikke å dra etter bare seks måneder. Det er noe jeg trolig ville ha angret på etter karrieren, mer enn noe annet, om jeg hadde forlatt Liverpool nå.

- Den korte tiden jeg hadde på å bestemme meg ble avgjørende, samt tanken på å forlate Liverpool etter så kort tid.

- Jeg visste jeg ikke ville få mer spilletid og begynne å spille fast for Liverpool, men jeg visste likevel at jeg ville få mine sjanser. Jeg vil få enda flere sjanser i tiden som kommer, hvor jeg kan hjelpe laget og forhåpentligvis score noen flere mål og få gode minner.

- Hadde jeg skrevet under for Villa ville jeg nok angret på det om noen år. Det har ikke noe med Aston Villa å gjøre. Det er en veldig fin klubb, og overgangen var veldig nær å bli fullført.

- Manageren ga meg muligheten til å velge fast førstelagsfotball i Villa, og det er noe jeg respekterer. Han sa det var opp til meg. Han ønsket å beholde meg her, men kunne ikke garantere meg mer spilletid.

- Vi snakket sammen flere ganger i løpet av dagen, og jeg ba om hans hjelp. Jeg snakket med alle som står meg nær, da det var en vanskelig avgjørelse for meg. Til slutt ble det en for vanskelig avgjørelse å ta på så kort tid.

- Laget spiller bra nå, og jeg kommer ikke til å banke på managerens dør for å be om mer spilletid. Jeg vet at jeg må gjøre det meste ut av de sjansene jeg får fra nå av og ut sesongen.

- Det er hard konkurranse om plassene i angrepet. Sturridge og Balotelli spiller bra. Jeg er uansett ikke typen som klager. Jeg vil krumme nakken og jobbe hardt på trening.

- Dette er en flott klubb. En stor klubb, med store spillere. Jeg visste jeg ikke ville få spille så mye her som i Southampton da jeg kom hit. Jeg har fått noen kamper. Som fotballspiller ønsker jeg selvsagt å spille i alle kamper. Det er av og til vanskelig når du ikke får spille, men jeg er i klubben jeg elsker. Jeg er ikke villig til å forlate den så raskt.

- Forhåpentligvis får jeg flere sjanser til å lage mål som det mot Aston Villa, og jeg kan hjelpe laget i den perioden vi har fremfor oss – frem til sesongslutt.

Lambert står bokført med tre mål for Liverpool så langt, mot Crystal Palace, Ludogorets og Aston Villa. Alle på bortebane.

- Jeg er selvsagt ivrig etter å score foran hjemmepublikum også. Men så lenge jeg scorer mål skal jeg være fornøyd. Om det bare er på bortebane, er det like bra det også, for det handler om å hjelpe laget.