Før kampen: Thai All-Star – Liverpool

Tirsdag ettermiddag får den røde fansen trolig se flere av sommerens nysigneringer i aksjon når Brendan Rodgers’ mannskap møter et sammensatt lag fra den thailandske toppdivisjonen.

Bare to døgn etter avreise fra Nordvest-England skal Liverpool ut i 2015/2016-sesongens første treningskamp. Det er oppvisningslaget Thai Premier League All-Star som står på motsatt banehalvdel på Rajamangala National Stadium i Bangkok klokka 15.00 norsk tid.

Kampen sendes direkte på LFCTV, som kan sees via TV 2 Sumo, og nettjenesten LFCTV GO. Vi følger som vanlig kampen minutt for minutt her på liverpool.no.

Liverpool-spillerne har trent i ei uke siden de returnerte fra sommerferie, og etter forrige sesong har klubben sikret seg seks nye fjes. Fem av dem – Roberto Firmino har forsinket ferie etter spill i Copa América – er på plass i Thailand og tilgjengelige til oppgjøret. I tillegg er Divock Origi klar etter utlånet forrige sesong.

Det betyr at den belgiske spissen, James Milner, Danny Ings, Ádám Bogdán, Joe Gomez og Nathaniel Clyne trolig får sine første minutter i Liverpool-drakta foran de fremmøtte i Bangkok.

Saken fortsetter under.

NYSIGNERT: Milner er blant spillerne som kan få sin første kamp i helrødt. Her fra mandagens trening.

– Perfekt tidspunkt

Turen til Asia og Australia er ifølge Martin Skrtel «perfekt» for nyervervelsene. Med tiden de nå får sammen med resten av spillerne, tror slovaken de vil føle seg hjemme når sesongen begynner for fullt neste måned.

– Jeg tror dette er den beste tiden å komme til et lag fordi vi er på turné, vi har nesten to uker sammen. De kan vende seg til alle spillerne, og vi kan bli vant til dem. Det er perfekt tidspunkt å bli kjent med hverandre på, fortalte han etter mandagens kveldstrening, ifølge LFCTour.com.

Se video: Rodgers' pressekonferanse i Thailand

I påvente av at overgangen til Manchester City skal fullføres, er Raheem Sterling som kjent ikke med østover, og Liverpool har foreløpig ikke bekreftet om noen har tatt over 20-åringens opprinnelige plass i turnéstallen.

Liverpools tropp:

Simon Mignolet, Ádám Bogdán, Ryan Fulton; Nathaniel Clyne, Joe Gomez, Dejan Lovren, Alberto Moreno, Kolo Touré, Andre Wisdom, Daniel Cleary, Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Joe Maguire; Joe Allen, Jordan Henderson, Lucas Leiva, James Milner, Pedro Chirivella, Jordan Rossiter, João Carlos Teixeira, Adam Lallana; Jordon Ibe, Ryan Kent, Sheyi Ojo, Harry Wilson, Lazar Markovic, Danny Ings, Rickie Lambert, Divock Origi.

Saken fortsetter under.

Dette er andre gang Liverpool besøker den thailandske varmen, og begge har kommet under Rodgers’ tid på Merseyside. Klubben var innom Thailand under sesongoppkjøringen for to år siden, og på stadion i Bangkok vant Anfield-laget 3–0.

Møter et «stjernelag»

Philippe Coutinho, Iago Aspas og Steven Gerrard scoret målene. I motsetning til årets tur sto Thailands landslag for motstanden den gang, mens det nå er et eget stjernelag som skal i aksjon.

Thai Premier League All-Star er et sammensatt lag med spillere fra landets toppdivisjon, og det var Thailands fotballforbund som startet prosjektet for sju år siden.

Laget spiller utelukkende vennskapskamper som er organisert av forbundet, sponsorer eller klubber i Thailand. Første gang All-Star-laget ble satt sammen, slo de selveste Manchester City på Rajamangala National Stadium i mai 2008.

Se bildegalleri: Liverpool-trening i Thailand

Siden har laget, som bruker en forskjellige spillere til hver kamp, tapt halvparten av de ti påfølgende kampene. Atlético Madrid og Chelsea vant henholdsvis 3–0 og 4–0 i de neste kampene, mens det thailandske A-landslaget banket dem 5–1 i 2012.

Slo United

Laget vant imidlertid 1–0 over Manchester United i juli for to år siden. Sammen med en seier over Ji-Sung Park & Friends (mai 2012) og Thailand U23 (juli 2014) er det Thai All-Star sine triumfer siden oppstarten.

Saken fortsetter under.

STORSTUE: Rajamangala National Stadium huser nesten 50 000 sitteplasser.

Tidligere i år fikk laget møte Premier League-mester Chelsea på samme stadion i Bangkok, og unggutten Dominic Solanke ble matchvinner for de blå gjestene med kampens eneste scoring etter et snaut kvarter.

– Forventer tøff kamp

I forrige uke var Reading på besøk – til det som var stjernelagets generalprøve før Liverpool-kampen. Engelskmennene tok ledelsen, men Thai All-Star snudde til 2–1 i løpet av ti minutter. Reading sørget imidlertid for at sluttresultatet ble 2–2 etter en utlikning mot slutten av andre omgang.

– Vi vet at vi får en veldig god kamp her. Jeg har ikke sett på den thailandske ligaen i det siste, men vi forventer helt klart en tøff kamp, sa Rodgers under pressetreffet mandag formiddag.

Møtet med All-Star-laget er Liverpools første av totalt seks treningskamper denne sommeren. Brisbane Roar følger i Australia allerede kommende fredag, mens Adelaide United er motstander i samme land tre dager senere.

Se hele terminlisten for 2015/2016-sesongen her!

Rødtrøyene avslutter rundturen mot et sammensatt lag i Malaysia, før flyet peker mot Europa igjen. Der skal laget bryne seg på HJK Helsinki i Finland og League One-klubben Swindon Town før Premier League-ballen begynner å rulle den andre helga i august.