Forklarer hvorfor Benteke startet på benken

– Vi trengte Origis hurtighet, uttalte Jürgen Klopp etter kampslutt.

Innbytter Christian Benteke avgjorde kampen til Liverpools fordel mot serieleder Leicester på Anfield i ettermiddag. Etter kampen forklarte manager Jürgen Klopp hvorfor valget falt på Divock Origi fra start i stedet for landsmannen Benteke.

– Christian Benteke har vært veldig bra på trening den siste uken, men vi bestemte oss for Divock Origi i startoppstillingen til denne kampen nettopp på grunn av det vi så Divock leverte den første halvtimen i dag, forklarte Klopp til pressen.

– Vi trengte Divocks hurtighet i dag. Christan er en rask spiller, men Divock er litt mer en spiller som er skapt for slike løp som vi trengte i dag. Løp inn bak forsvarsrekka til motstanderen. Divock gjorde det veldig bra for oss, og slik ble avgjørelsen tatt.

– Christian kom inn, og det var ikke enkelt for ham de første ti minuttene, men i andre omgang ble det mye bedre. Han kjempet veldig hardt, og jobbet intenst for laget. Han gjorde også vinnermålet.

– Jeg vet ikke om så mange spisser som alltid kommer seg i slike situasjoner, og han utnyttet sjansen perfekt. Han hadde en sjanse til like før sluttsignalet lød, men det gikk som det gikk.

Liverpool ble det første laget til å holde nullen mot Leicester denne sesongen. Sist «revene» gikk av banen uten å ha scoret mål var mot Tottenham den 21.mars. Dagens tap var også bare Leicesters andre denne sesongen. Men akkurat det tenker ikke Klopp så mye på. Han fokuserer mer på kampen mot Sunderland, som spilles i nordøst-England allerede på onsdag.

– Alle kampene nå er veldig, veldig viktige. Denne var også viktig. Vi slo serielederen. Mange lag har prøvd det tidligere, så det er ikke enkelt, og jeg er veldig godt fornøyd med det vi gjorde i dag.

– Vi må likevel jobbe med en del ting, og vi må komme raskt til hektene igjen. Ikke så raskt som andre lag, for de spiller allerede den 28.desember. Vi fikk tre poeng i dag, og kan se fremover.

LES OGSÅ: – Vi fortjente poengene

(Video med tillatelse av TV 2)