Første hjemmekamp 2.juledag på fire år

2011 var siste gang Liverpool spilte hjemme 2.juledag. Se oversikt over alle Liverpools kamper i Premier League på «Boxing Day».

Forrige sesong slet Liverpool seg til en 1-0 seier i Burnley, da en vraket Simon Mignolet kom tidlig inn en skadet Brad Jones, mens Emre Can spilte som en av tre i forsvaret etter pause. Det nykomponerte forsvaret betød starten på en god periode for Brendan Rodgers og hans lag, etter en dårlig første halvdel av sesongen.

I de to årene før ble det tap borte mot Stoke og Manchester City. Aggressive Stoke snudde kampen etter et tidlig straffemål av Steven Gerrard. Gerrard likte for øvrig å spille 2.juledag og scoret i fem av disse kampene. Året etter tapte Liverpool først mot Manchester City 26.desember, i en kamp hvor de røde tok ledelsen ved Coutinho og hadde fortjent poeng, før det også ble tap mot Chelsea i romjula i en sesong hvor ligagullet glapp på oppløpssiden.

Forrige gang Liverpool spilte 2.juledag på Anfield var i 2011/12 sesongen, da Maxi utlignet i 2.omgang mot Blackburn.

I 2008 scoret Robbie Keane sine to siste mål for Liverpool, mot Bolton, og i 2007 ble Stevie G matchvinner i sluttsekundene i Derby.

Den største seieren var i 2004, da John Arne Riise scoret to av målene i 5-0 seieren mot West Bromwich. Riise scoret også Liverpools mål da det ble 1-1 mot Blackburn to år tidligere.

Elegante spillere som Jari Litmanen og Vladimir Smicer scoret borte mot Villa i 2001, mens Sander Westerveld klagde på is på hanskene da Christian Karembeu ble matchvinner for Middlesbrough året før.

Michael Owen scoret i tre sesonger på rad i årene 1997-99, og i 3-1 seieren mot Middlesbrough i 1998 nettet Vegard Heggem et av sine tre ligamål for klubben.

På lørdag er det altså ny kamp 2.juledag, da ligaleder Leicester tar turen til Anfield.

Facts: Jonny Stokkeland, LFC Official Archives