Fortsatt usikker på om Gerrard blir klar

Liverpools manager forteller at Steven Gerrard driver med rehabilitering på treningsfeltet, men utelukker ikke at han blir klar. Mamadou Sakho trolig tilbake etter hofteproblemene.

– Det er fortsatt et par dager til kampen. Vi får se, svarer Brendan Rodgers på spørsmål om 34-åringen, som har vært ute med en hamstringskade i omtrent én måned, rekker kvartfinalen.

Søndagens møte med Blackburn Rovers kan bli Gerrards siste FA-cupoppgjør foran The Kop. Det var også Blackburn som stod på motsatt halvdel da scouseren, med totalt 41 opptredener i turneringen så langt, spilte sin første hjemmekamp i FA-cupkamp for femten år siden.

Les også: Blackburn-sjefen håper Gerrard blir klar

Klarer de røde å avansere, i motsetning til hvordan det gikk mot Rovers den gangen, søndag kveld, er det Wembley som skal huse dem i semifinalen neste måned. Rodgers sier det ikke er en gulrot for laget at det er nasjonalarenaen som skal brukes i neste runde. Tvert imot ville han helst sett semifinalene et annet sted.

– På mange måter skulle jeg ønske semifinalene ikke ble spilt på Wembley, for det tar noe vekk fra selve finalen. Wembley burde kun brukes til finalen, forklarer 42-åringen.

Sakho trolig tilbake

Bortsett fra Gerrard har Lucas Leiva, Jon Flanagan, José Enrique, Jordan Rossiter, Jordon Ibe og Mamadou Sakho slitt med skader den siste tiden.

Sistnevnte, som har stått over lagets fire siste kamper, var blant spillerne som trente i dag og er trolig klar igjen. Jones har vært med på treningene de siste ukene, og sisteskansen bør være klar for en plass på benken om kort tid. Ibe er ute i noen uker til, men kunne likevel ikke spilt i helga fordi han er cup-tied.