Forventer større overskudd neste år

Ian Ayre sier at spill i Europa vil bidra til at LFC forventer et større overskudd til neste år enn hva årets tall viste, og senere gjennom utvidelse av stadion. Glad for at man innfridde krav til FFP.

«Jeg er glad for å kunne si at vi er på riktig vei, slik at vi definitivt vil kunne vise til større profitt for det året som vi er inne i», svarer administrerende direktør Ian Ayre på spørsmål om hvilken ytterligere fremgang som har blitt gjort økonomisk siden de oppgitte regnskapstall som ble avsluttet 31.05.14.

Ian Ayre forklarte nøkkeltallene som viste det første overskuddet for Liverpool FC på sju år.

«Det at vi er tilbake i Europa er en viktig del for oss. Siden vil det bli viktig å forbedre inntektene på kampdager og for stadion, og det at vi nå kommer til å fornye og utvide Main Stand vil hjelpe oss i så måte.

«En annen viktig del av vår plan er å få fram unge spillere fra egne rekker. Vi vet vi har et veldig ungt lag og vi har en manager som liker å bruke unge spillere og utvikle dem. Vi har gitt mange unge spillere nye kontrakter og et eksempel er Jordan Rossiter, som debuterte i ligacupen denne sesongen, og senest mot Manchester City kunne en se Jordan Williams på benken. Vi vil alltid prøve å utvikle unge spillere.»

I siste regnskap bekreftes det nye avtaler for Jack Dunn, Lloyd Jones og Jerome Sinclair i tillegg til Rossiter.

«Vi greide å imøtegå de krav som ble stilt, noe som er bra for oss», fortsetter Ayre om Financial Fair Play. «Vi må fortsette å bygge på det og bare bli mer og mer bærekraftige. Da kan vi i stadig større grad være med å konkurrere, og vi ønsker å konkurrere innenfor reglene. Vi har alltid vært en stor forkjemper for Financial Fair Play.»