Håp i hengende snøre

I teorien har Liverpool fortsatt et ørlite håp om å komme inn blant de fire beste i Premier League, og dermed kvalifisere seg for neste års Champions League. Men hva må egentlig til for at så skal skje?

Manchester City må avgi minimum fem poeng på sine fem gjenstående kamper:

Aston Villa (H)
Tottenham (B)
QPR (H)
Swansea (B)
Southampton (H)

Manchester United må avgi minimum seks poeng på sine fem gjenstående kamper:

Everton (B)
WBA (H)
Crystal Palace (B)
Arsenal (H)
Hull (B)

Samtidig bør Liverpool aller helst vinne samtlige seks gjenstående kamper:

WBA (B)
Hull (B)
QPR (H)
Chelsea (B)
Crystal Palace (H)
Stoke (B)

Liverpool har ingen mulighet til å ta igjen Chelsea på tabellen, men med seier i samtlige kamper kan Brendan Rodgers passere Arsenal, dersom The Gunners avgir mimimum 10 poeng på sine seks gjenstående kamper:

Chelsea (H)
Hull (B)
Swansea (H)
Manchester United (B)
Sunderland (H)
WBA (H)

Den vanskeligste oppgaven for Liverpool blir utvilsomt å vinne sine egne kamper. Bortekampen mot Chelsea er «på papiret» den vanskeligste, men bortekampene mot West Bromwich, Hull og Stoke blir neppe noen walkover heller.

Lag som Hull og QPR, som kjemper for livet for sin Premier League-eksistens, vil få en nøkkelrolle i innspurten. Hull skal møte både Man Utd, Liverpool og Arsenal, mens QPR skal ut mot både Man City og Liverpool. WBA er et tredje lag som vil få en finger med i spillet. De skal ut både mot Manchester United, Liverpool og Arsenal. Crystal Palace møter på sin side både United og Liverpool.

Som vi ser skal det svært mye til for at Liverpool skal ta igjen Arsenal. The Gunners har hele fire hjemmekamper igjen, og tre av disse virker meget overkommelige. Så røde supportere må først og fremst håpe på poengtap for de to Manchester-lagene. City er nærmest i antall poeng, men United synes å ha det vanskeligste programmet av de to. Bortekamper mot Everton, Palace og Hull og hjemmekamp mot Arsenal gir Liverpool et lite håp om at United skal avgi seks poeng. For City er bortekampen mot Tottenham den vanskeligste «på papiret», mens de lyseblå bør ha alle muligheter til å vinne sine tre gjenværende hjemmekamper.