Har hatt en prat med Benteke

Jürgen Klopp har tatt en alvorsprat med Christian Benteke, og håper å se resultater av denne praten mot Leicester.

Liverpool Echo skriver at Jürgen Klopp har forklart Christain Benteke hva tyskeren forventer av spissen. Den belgiske landslagsspilleren har scoret fem mål på 17 kamper for sin nye klubb etter overgangen fra Aston Villa i sommer. Mot Watford satt Benteke på innbytterbenken, og Klopp valgte å sette inn landsmannen Divock Origi før han satte innpå Benteke.

Klopp tok en lengre prat med Benteke på Melwood tidligere denne uken, melder Echo.

– Christian har trent godt denne uken, og vi hadde en god prat sammen, avslører Klopp til lokalavisen.

– Vi vet hva han må gjøre, og han vet hva han må gjøre. Alt er greit. Han mistet ikke plassen i troppen. Noen ganger starter du, noen ganger gjør du det ikke. Vi har mange muligheter, så vi må ta slike avgjørelser, forklarer manageren.

– I angrep har vi tre muligheter, og vi bestemte oss for å gjøre forandringer foran forrige kamp. Christian har full forståelse for dette. Han vet dette. Han sier ikke at han må vente og se. Han jobber og forsøker å bli bedre.

Avslører ikke detaljene i praten

Klopp ønsker ikke å gå i detalj på hva han diskuterte med Benteke. Men det er hevet over tvil at tyskeren ønsker at belgieren skal fremstå som en mer mobil spiss enn hva som har vært tilfellet så langt.

– Jeg liker ikke å prate om ting som dette. Det kan bli misforståelser som kan skyldes mine manglende språkkunnskaper eller at dere journalister er ute etter sensasjoner. Det høres alltid fullstendig annerledes ut enn jeg mente det!

– Vi er fortsatt helt i startfasen her. Er du den eneste spissen i en klubb, så spiller du hele tiden. Alle spisser vil si at de trenger fem kamper på rad for å bevise at de er spissen manageren ønsker. Det er ikke mulig her.

– Vi må forsøke ting. Vi må skape ting. Vi må forandre på ting, fordi antallet kamper krever dette. Det er stor forskjell på tre kamper på en uke, og en kamp på en uke.

– Christians fremste egenskap er hodestyrken, så alle venter på innlegg. Men så er det to høye tårn – to midtstoppere – i feltet. Du kan ikke alltid vente på innlegg. Det er bare en måte å angripe på.

– Vi må skape enda flere sjanser for våre offensive spillere. Vi må presse på mer fra sentralt på midtbanen, og komme oss inn i feltet og skape flere sjanser. Vi trenger flere samtidige bevegelser.

– Dersom vi kunne trene hyppigere ville Christian sett at dette er enkelt. Løpe dit, komme hit, og gjøre det igjen. Vi dominerer spillet i mange situasjoner, med offensive sidebacker. Vi må bare ta bedre avgjørelser i og rundt straffefeltet. For meg og Christian var dette en veldig god samtale. Nå har vi tatt noen avgjørelser, og forhåpentligvis får vi se resultatene av dette.

LES OGSÅ: Sammenligner Benteke med Collymore og Cisse

 

#benteke #lfc #liverpool #ynwa

Et bilde publisert av @christianbenteke25