Her avslører Gerrard straffehemmeligheten

Liverpool-kaptein Steven Gerrard (34) forteller deg hvordan du skal skyte straffespark. Se video her!

– Velg hvor du vil plassere ballen, ikke skift mening i tilløpet, og forsikre deg om at du treffer ballen godt og så nøyaktig som mulig, sier Gerrard i en video utstyrleverandøren Adidas har publisert i sosiale medier.

Saken fortsetter under videovinduet.

Liverpool-kapteinen opptrer sammen med Barcelona-stjerne og eks-Liverpool-lagkamerat Luis Suárez (28), Chelsea-angriper Diego Costa (26), Bayern München-storscorer Thomas Müller (25) og Real Madrid-duoen Fábio Coentrão (27) og Marcelo (26) i videoen som heter Penalty Pressure.

– Det er vanskelig å beskrive hva som går igjennom hodet før et straffespark; det er skikkelig nervepirrende. Sparket ditt kan gi laget ditt seriegull eller sende det til en cupfinale, sier Gerrard.

Sjekk sesongstatistikken hos Liverpool.no!

34-åringen forteller at han har spilt sammen med flere spillere som ikke har våget å ta straffespark, og han mener at spillerne som våger å ta ansvar i pressede situasjoner fortjener mer kreditt.

I går kveld avanserte Atlético Madrid på straffespark i Champions League mot Bayer Leverkusen, men etter kampen ble kvaliteten på straffene latterliggjort i sosiale medier. Atléticos Raúl García blåste ballen over på konkurransens første spark, Leverkusens Hakan Calhanoglu satte ballen løst midt på keeper, mens lagkameratene Ömer Toprak og Stefan Kiessling begge sendte kula høyt over mål.

Her er Steven Gerrards profil på Liverpool.no!

– Man kan egentlig ikke skylde på straffetakeren når han feiler, mener Gerrard.

Liverpool-kapteinen har ifølge lokalavisen Liverpool Echo scoret på 47 og 55 straffespark for Anfield-klubben. Det gir en treffprosent på 85. De siste ni straffene til Gerrard har funnet veien til nettmaskene, mens han har scoret på 19 av de siste 20 forsøkene fra krittmerket, ifølge lokalavisen.