Her er våre beste Gerrard-minner

Liverpool-supporterne har fått oppleve mye med Steven Gerrard på laget. Etter kunngjøringen om at kapteinen er inne i sin siste sesong på Anfield, har vi plukket ut ti minneverdige Gerrard-øyeblikk.

1. Champions League-finalen i Istanbul

Det er umulig å komme utenom denne. Liverpool lå under 0-3 ved pause i Champions League-finalen mot italienske AC Milan i Istanbul 25. mai 2005. Ni minutter ut i andre omgang nikket Steven Gerrard inn 1-3-scoringen. Det var startskuddet for seks magiske minutter, som gjorde at Liverpool kom tilbake til 3-3. Rødtrøyene holdt nervene i sjakk i straffesparkkonkurransen og vant Champions League. Steven Gerrard fikk prisen som finalens beste spiller.

2. «The Gerrard Final»

West Ham ledet 2-0. Liverpool kom tilbake til 2-2 – Steven Gerrard scoret utligningsmålet – men West Ham gikk opp i ledelsen igjen. Kampen tikket inn på overtid da Hammers-fansen våget seg ut i nervøs seiersdans. Så dukket Gerrard opp og hamret inn utligningsmålet for Liverpool. Kampen gikk til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, der rødtrøyene igjen viste seg kaldest. Gerrard satte Liverpools tredje straffe i straffekonken i mål.

3. Olympiakos-kampen

Ja, det er den kampen. Liverpool hadde ikke spilt Champions League-finale et snaut halvår senere hvis det ikke var for tomålsseieren mot Olympiakos på Anfield. Og i likhet med finalen, måtte de helrøde score tre ganger etter pause. Florent Sinama-Pongolle begynte opphentingen, Neil Mellor scoret 2-1-målet – og så dukket Steven Gerrard opp og sendte Liverpool-fansen i drømmeland og laget videre i Champions League. Gerrard gikk bananas; det gjorde Sky-kommentator Andy Gray også.

4. Hat-trick mot Everton

Selv hadde han slitt med skader, laget trøblet med å finne vinnerformelen i Premier League. Merseyside-derbyet på Anfield i mars 2012 så vidåpent ut på papiret, og Everton-fansen hadde nok håpet å ta med seg poeng fra den andre siden av Stanley Park. Steven Gerrard ville det annerledes og scoret like så godt hat-trick mot den blåkledde naboen. Ett mål før pause og to mål i andre omgang – det siste på overtid – sørget for at kapteinen markerte sin 400. ligakamp i rødt på beste måte.

5. Ligacup-finalemålet mot Manchester United

2002/2003-sesongen vil kanskje ikke leve lenge i minnet til Liverpool-fansen, men Gérard Houlliers mannskap hentet et trofé hjem til Anfield. Seks minutter før pause i Ligacup-finalen mot Manchester United åpnet Steven Gerrard scoringene med et langskudd som gikk via David Beckhams utstrakte bein og duppet forbi United-keeper Fabien Barthez. Fire minutter før slutt punkterte Michael Owen kampen og sørget for at Gerrard & Co. kunne heve cuptrofeet over hodet.

6. Debuten mot Blackburn

Selve kampen er det vel knapt noen som husker. Sannsynligvis husker de færreste at den gang 18 år gamle Steven Gerrard debuterte i akkurat den kampen – i en 2-0-seier over Blackburn på Anfield 29. november 1998. Unggutten spilte kun noen få minutter, men det var i den kampen eventyret begynte. Fem år senere ble den høyreiste gutten utnevnt til kaptein. Gerrard har siden debuten i november 1998 vunnet alt han kan vinne med Liverpool, bortsett fra Premier League.

7. Drømmemålet mot Manchester United

De aller fleste husker 2000/2001-sesongen som sesongen der Liverpool vant UEFA-cupen, FA-cupen og Ligacupen. Det gjør nok Steven Gerrard også, men verken han eller vi har glemt suseren mot Manchester United på Anfield i mars 2001. Det var spilt 16 minutter da Robbie Fowler flikket ballen til Gerrard, som svarte med å lime den i vinkelen fra 25 meter. Fowler doblet senere Liverpools ledelse, slik at Anfield-klubben kunne smykke seg med å ha vunnet begge ligaoppgjørene mot United.

8. Kamerasmaskene på Old Trafford

Både i 2008/2009 og 2013/2014 kom Liverpool et hårsbredd fra seriegull. Felles for begge sesongene var at rødtrøyene feide Old Trafford-gresset med Manchester United, og Steven Gerrard spilte viktige roller både i 4-1-seieren i 2009 og i 3-0-seieren i 2014. Kapteinen feiret 2-1-målet i 2009 ved å skysse linsen på et tv-kamera. Det samme påfunnet gjentok 34-åringen etter å ha scoret på to av sine tre straffespark i 3-0-seieren i mars i fjor.

9. Peptalken etter City-kampen i fjor

3-2-seieren mot Manchester City på Anfield i fjor vår tente virkelig Liverpools håp om klubbens første seriegull siden 1990. Liverpool tok ledelsen 2-0, men City kom tilbake og utlignet. En scoring av Philippe Coutinho utløste imidlertid ville jubelscener på Anfield, ettersom rødtrøyene hadde tatt ett steg nærmere seriegull. Like etter kampslutt samlet kaptein Steven Gerrard lagkameratene til en minneverdig og spontan peptalk ute på Anfield-gresset – mens tv-kameraene fulgte med.

10. Den første scoringen

5. desember 1999 scoret Steven Gerrard sitt første av hittil 180 mål for Liverpool. Det skjedde i en kamp mot Sheffield Wednesday på Anfield – i utgangspunktet en vanlig kamp som alle forventet at Liverpool skulle vinne. Det gjorde de også. 4-1. Men det var ikke resultatet folk snakket om etter kampen. Steven Gerrard hadde scoret sitt første mål i helrødt, og det var ikke noen hvilken som helst scoring. Etter å ha driblet seg igjennom-forsvaret med fysikk, vilje og teknikk, banket han ballen i mål.

Hva er ditt beste Steven Gerrard-øyeblikk? Svar i kommentarfeltet under!