Jobber med det offensive samarbeidet

– Treningsøktene er veldig viktige, sier Philippe Coutinho om samhandlingen med de nye angriperne.

Nå har klubbens nummer 10 scoret tre ganger på sine to siste opptredener, mot Chelsea og Crystal Palace, men de typiske fremspillene mot Liverpool-angriperne har ikke resultert i scoring siden Aston Villa tapte på Anfield i september.

Coutinho har måttet veksle mellom å ha Christian Benteke, Divock Origi, Danny Ings og Daniel Sturridge foran seg denne sesongen, og den unge brassen innrømmer overfor Liverpool FC Magazine at han, i likhet med resten av laget, jobber med å få kombinasjonene til å stemme.

– Jeg må tilpasse meg dem, men det er ikke bare jeg som må gjøre det. Når man får nye spillere, spesielt spisser, er jobben til hele laget å fôre dem med det de trenger, sier han.

Saken fortsetter under.

NYTT SAMARBEID: Coutinho og Benteke jobber mye med å få samhandlingen til å stemme.

23-åringen forklarer at han må lære seg når det er riktig å slå en rask gjennombruddsball eller spille lavt mot en møtende spiller. Han har tidligere vist prov på eminent samarbeid med Sturridge, og sier jobben på Melwood er avgjørende for utviklingen med de nye spissene.

Mye repetisjon på feltet

– Det kommer an på hvem jeg skal sentre til. Treningsøktene er veldig, veldig viktige for at denne prosessen skal lykkes. Vi jobber med det hver dag, og treningene er veldig intense, forteller han.

– Hvis vi ikke gjør ting riktig, eller dersom det er noe som ikke stemmer, gjør vi det igjen og igjen – helt til alt stemmer. Jo mer man trener med lagkompisene sine, desto mer lærer man om hverandre, og det er viktig for at laget skal gjøre det bra.

Coutinho står oppført med to målgivende pasninger etter en scoringsfattig Liverpool-sesong hittil, men formen til Brasil-spilleren er stigende. De to fulltrefferne mot Chelsea på Stamford Bridge var hans første siden han ble matchvinner i ligaåpningen mot Stoke i august, og nettkjenningen søndag gjorde at han nådde sitt 20. mål for de røde.

Saken fortsetter under.


UTLIKNET: Coutinho satte inn 1–1 mot Crystal Palace etter et flott angrep. (Video: TV 2)

Med karismatiske Jürgen Klopp i sjefsstolen på Anfield har laget nå en tydelig og krevende spillestil for å skape sjanser, forklarer Coutinho videre. Tyskeren ber laget spille med frihet når de holder på ballen.

– Det viktigste er at laget presser sammen

– Men mister vi den, er vi nødt til å gjenvinne den så fort som mulig. Vi presser veldig høyt fordi vi ønsker at motstanderne skal miste ballen rett foran deres mål. Gjør vi tingene riktig, og vi vinner ballen tilbake i de områdene, gir det oss en bedre mulighet til å score.

Les også: Stats: Liverpools sesong hittil

– Det aller viktigste, noe som er helt avgjørende, er at hele laget presser sammen. Det er det vi har forsøkt å gjøre, og det er slik vi utvikler oss som et lag, konkluderer Coutinho.