Kamp nummer 50 for sesongen

Når de røde løper ut på Ewood Park for omkampen i FA-cupkvartfinalen mot Blackburn i kveld, spiller laget sin 50. kamp siden august. Her kan du lese statistikk og se videoer før skjebnekampen!

Gjennom FA-cuphistorien har Liverpool vunnet 225 kamper, spilt uavgjort 91 ganger og røket ut ved 105 anledninger. I de samme kampene har Liverpool scoret totalt 703 mål. Slipper de inn mot Blackburn i kveld, blir det rødtrøyenes 400. baklengsmål.

Blackburn og Liverpool har blitt trukket til å møte hverandre i FA-cupen ti ganger, inkludert dette året. Merseyside-klubben har seiret fem ganger tidligere, mens Blackburn står med fire triumfer over de røde. Dette er tredje gang et oppgjør mellom lagene skal avgjøres med omkamp.

Dette er den første sesongen siden 1995 at Liverpool har spilt to omkamper i FA-cupen. Det var nemlig i omkampen at Philippe Coutinho ble matchvinner mot Bolton. I 1995 måtte klubben ut i omkamp i tre runder.


BORTESEIER: Coutinhos drømmemål sørget for laget ene av hittil tre boreseire i FA-cupen. (Video: TV 2)

De helrøde har bare tapt tre av de 30 siste møtene med Blackburn, både hjemme og borte, i liga- og cupsammenheng. I løpet av de elleve siste møtene mellom lagene har Blackburn vunnet én gang.

Ender det målløst på Ewood Park i kveld, må oppgjøret avgjøres på straffer. Liverpool har aldri – mot Portsmouth (1992), Birmingham (1995) og West Ham (2006, finale) – tapt en straffekonkurranse i FA-cupen.

Historisk sett har Liverpool vunnet hele 12 av 15 straffesparkkonkurranser. De har vært igjennom to stykker allerede denne sesongen – mot Middlesbrough i ligacupen (seier) og mot Besiktas i Europaligaen (tap). Klubben har aldri tidligere vært involvert i tre stykker på én sesong.

Les også: Tror kontringsstyrken kan bli avgjørende

Går Brendan Rodgers’ mannskap videre i turneringen, når de sin 24. semifinale i FA-cupen. Kun Arsenal (27), Manchester United (27) og Everton (25) har vært med i flere.

I år har Liverpool allerede vunnet tre bortekamper i turneringen. AFC Wimbledon ble slått etter to Steven Gerrard-scoringer, Coutinho ble matchvinner mot Bolton på Macron Stadium, mens Daniel Sturridge og Adam Lallana scoret målene mot Crystal Palace i hovedstaden.

Det var mot Blackburn at Jordan Henderson fikk sin debut i FA-cupen. Det skjedde som Coventry-spiller, på utlån fra Sunderland, i februar 2009. Kampen mot Rovers endte 2–2, før laget hans vant omkampen.


MÅLLØST PÅ ANFIELD: Se et sammendrag fra det første møtet mellom lagene. (Video: TV 2)

Dette blir Liverpools kamp nummer 50 denne sesongen. Rodgers’ utvalgte har klart å holde nullen ti ganger i løpet av de 19 siste kampene, men de har sluppet inn like mange mål (6) på de 180 siste minuttene som de hadde gjort i de tolv foregående kampene.

Blackburn hadde tidlig suksess i FA-cupen, med pokalen over hodet seks ganger mellom 1884 og 1928. Klubben har i tillegg vært tapende finalister to ganger, i 1882 og i 1960.

Jordan Rhodes har scoret fem ganger på sine seks siste kamper for Ewood Park-klubben, og han ble byttet inn i Skottlands to siste landskamper.

Rovers har tapt tre av sine fire siste hjemmekamper for Liverpool kommer på besøk. De to siste, mot Brighton og Brentford, endte med 0–1 og 2–3, mens Rhodes sørget for 1–0 og ble matchvinner mot Bolton i forrige måned.

Se oversikt før kampen: Skader og suspensjoner

I helga vant laget 3–0 over Leeds på bortebane. Tom Cairney, Rhodes og tidligere Liverpool-spiller Jay Spearing scoret målene, i en kamp der 19 år gamle David Raya, som er cup-tied, debuterte i buret fordi manager Gary Bowyer ikke turte å risikere skade på den eneste førstelagskeeperen som er tilgjengelig til Liverpool-kampen.

Kilde: Gea Rea (liverpoolfc.com)