King ikke med mot Liverpool

Blackburn, som vant i går, sliter med en rekke skader foran kvartfinalen i FA-cupen mot Liverpool kommende søndag. Joshua King kommer ikke til å nå kampen. Store forandringer i forsvar.

23-åringen pådro seg en hamstringskade bare minutter etter han ble byttet inn i hjemmekampen mot Norwich i slutten av februar. Omfanget av skaden er større enn hva Blackburn først trodde, og den norske landslagsspilleren går dermed glipp av Anfield-besøket.

– Det var jo veldig irriterende, for jeg hadde akkurat kommet i god form og var i en bra flytsone. Jeg hadde gledet meg veldig til Liverpool-kampen, sa angriperen til TV 2 tidligere denne uka.

Blackburn-sjef Gary Bowyer sa nylig til Lancashire Telegraph at det trolig dreier seg om en skadeperiode på ytterliggere tre uker for King, som scoret hat-trick da Blackburn sendte Stoke ut av FA-cupen i forrige runde.

TRE MÅL: Joshua King ble kampens store spiller på Ewood Park. (Video: TV 2)

I tillegg til King har manageren måttet gjøre store forandringer i forsvaret den siste tiden. Shane Duffy er ute for resten av sesongen på grunn av en kneskade han fikk på trening torsdag i forrige uke, mens stopperkollega Grant Hanley, som Bowyer håper rekker Liverpool-kampen, hinket av feltet dagen etter. Anvendelige Jason Lowe er ute også.

Skadene gjorde at Bowyer satte Alex Baptiste inn i midtforsvaret med Matt Kilgallon til bortekampen mot Bournemouth i helga, og manageren lot seg imponere av duoen, som bidro sterkt til å holde nullen og ett poeng fra sørkysten.

Låner ung stopper

Men så ble også Baptiste en del av skadelisten. Før gårsdagens kamp mot Sheffield Wednesday på Hillsborough valgte Blackburn derfor å hente inn Doneil Henry på lån fra West Ham, og 21-åringen ble kastet rett inn i startelleveren.

På en dårlig gressmatte slet Lancashire-klubben med å komme ordentlig i gang, men etter at de ble varme i trøya, ga storscorer Jordan Rhodes gjestene ledelsen med sitt 13. mål for sesongen. Adam Henley doblet ledelsen 26 minutter inn i kampen. En redusering var ikke nok til å hindre Blackburn fra å vinne sin første bortekamp i ligaen på ti forsøk.

ENDELIG BORTESEIER: Blackburn vant sin første bortekamp i ligaen siden oktober. (Video: TV 2)

– Jeg syntes vi var strålende i første omgang, hvor vi viste mot til å spille på en veldig vrien bane. Vi gjorde de riktige tingene og følte vi fortjente å lede 2–0 til pause, sa Bowyer til Lancashire Telegraph etter kampslutt.

– Det andre målet var et fantastisk lagmål og nok en bra avslutning, denne gangen av Adam Henley. Det er offisielt nå; han scorer mål. Han har gjort det på trening, og  Terry McPhillips (assistentmanager, journ. anm.) har fortalt at han scorer mål, så der kan dere se. Vi brukte aldri banen som en unnskyldning, og det målet beviste det.

Blackburn møter Liverpool på Anfield søndag klokka 17.00.