Klopp er ute etter flere scoringer

18 kamper inn i sesongen står Liverpool bokført med bare 21 scoringer i Premier League, og negativ målforskjell.

Det er noe Jürgen Klopp håper å gjøre noe med, så derfor står det å score flere mål høyt oppe på blokka til Liverpool-manageren.

Mot Leicester på Boxing Day hadde Liverpool hele 26 avslutninger, men bare fem av disse var på mål, og bare ett av disse fem forsøkene ga i sin tur tellende resultat.

– Det er alltid slik som dette når du ikke scorer nok mål. Du må snakke om det, og tenke på hvordan spillerne hyppigere kan komme i scoringsposisjoner. Vi har hodestyrke i laget som vi kan utnytte på dødballer, men vi har ikke klart det ofte nok, konstaterte Klopp under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Vi har hatt tilfeller der vi har avsluttet, og hatt litt uflaks. For eksempel var Adam Lallana litt uheldig to ganger mot Leicester, hvor han var veldig nær å score mål. Men vi jobber med dette. Du må hele tiden forsøke å komme i scoringsposisjoner hyppigere. Du kan ikke bare vente på at sjanser skal oppstå av seg selv. Slik er det ikke. Du må alltid komme deg i gode posisjoner. Det er hva vi prøver på. Vi vet vi må score flere mål, det er sannheten. Det er et stort mål for oss å bli målfarlige fra flere posisjoner på banen.

– Alle spisser er ulike

Christian Benteke er Liverpools toppscorer i ligaen så langt, med seks mål.

Som jeg har fortalt dere tidligere har jeg snakket litt med Christian om flere ting. Det er alltid viktig. Han vet hva han må gjøre, det er sikkert.

– Som jeg sa etter Leicester-kampen, er det ikke enkelt å komme inn fra benken. Han brukte de første 10-15 minuttene han var på banen til å bli varm i trøya. I andre omgang var han bedre. Han er en spiller med et stort potensial, så dersom han ikke spiller perfekt finner du ting han hele tiden kan forbedre.

– Christian er ikke samme type spiss som Daniel Sturridge og Divock Origi. De har ulike måter å bevege seg på. Alle spisser er ulike. Vi må utnytte Christians naturlige egenskaper, og må forsøke å få han mer involvert i kampene. Det er alt. Da kan vi sammen ta steg i riktig retning.

– Det er ikke mulig for en spiller å komme inn og spille på sin egen måte dersom laget spiller på en annen måte. Til syvende og sist må spissen gjøre mål. Alle vet dette. Men det er også perioder i kampene hvor vi trenger spissen i forsvar, som for eksempel ved dødballer. Christian er god til å forsvare seg på dødballer, og han er også farlig på offensive dødballer. Dette er klart, så vi må bare jobbe med hvordan vi skal spille.

LES OGSÅ: Benteke: – Jeg må løpe mer