Kolo tok ansvar

Martin Skrtel måtte tidlig ut med skade mot Blackburn, men Kolo Toure gjorde et bra innhopp for slovaken og var etter vår mening Liverpools bestemann i en ellers skuffende og målløs kamp.

Slik bedømte vi spillerne mot Blackburn:

Simon Mignolet 7 – Fikk mest å gjøre med innlegg og dødballer i feltet 1.omgang, og greide seg bra. Klasseredning da han er oppunder tverrliggeren og får fistet vekk heading fra Baptiste etter corner like etter pause.

Glen Johnson 5 – Gjør enkelte bra ting når han bestemmer seg for det, men virker for det meste tiltaksløs og ukonsentrert. Typisk situasjon når Can må be han gå på løp så han får noen å spille på ute ved høyrekanten.

Martin Skrtel – Krysser fingrene for at det ikke blir et langvarig opphold for slovaken. Liverpools forsvar så straks mer usikkert ut uten ham.

Kolo Toure 7 – Kommer inn med entusiasme og glød og vinner mange dueller. Er også Liverpools «farligste» spiller med annullert mål og stolpetreff. En fin mann å ha i troppen og i dag var han en fin mann å ha på laget, og Liverpools beste på en ellers skuffende dag etter vår mening.

Dejan Lovren 5 – Kroaten har virket nokså solid i de foregående kampene, men i 1.omgang mot Blackburn ble han stresset av svære Gestede og den direkte stilen til Blackburn, og da ble det mange merkelige og upresise valg.

Lazar Markovic 6 – Hadde noen hurtige og bra forseringer før pause, men det ble sjelden noe mer enn i beste fall corner ut av det. Har sjelden noen plan B.

Emre Can 5 – Emre er en dreven fotballspiller, men han liker å spille i sitt eget tempo og foreløpig er ikke det intenst nok til å spille sentral midtbane i en kvartfinale i FA-Cupen. Det bidro også til flere feilpasninger enn vanlig.

Jordan Henderson 6 – Solid arbeidsinnsats av kapteinen, men uten at han greide å prege spillet i særlig stor grad.

Raheem Sterling 7 – I perioder virket han som den mest trolig til å kunne få åpnet sardinboksen, men det siste manglet. Gjorde også en grei jobb bakover i sin vingbackrolle. Burde vært satt lenger frem og sentralt utover i kampen?

Adam Lallana 6 – Løper mye og vinner ballen en del, men det var lite plan over det han gjorde og som regel kom han inn i en blindgate han ikke greide å finne ut av.

Philippe Coutinho 6 – Brassen har noen fine detaljer, som du forventer av en spiller i form, men i dag sprutet det ikke av Liverpools playmaker. Dessuten hadde han glemt de nye skytestøvlene igjen i garderoben og tatt på de hvor ballen gjerne havner fem meter over.

Daniel Sturridge 5 – Flere som var sikre på at han skulle nå ballen på det gjennomspillet tidlig i 1.omgang? Fortsatt virker han å holde litt igjen og burde fått mer ut av de mulighetene han hadde.

Mario Balotelli 6 – Ga Blackburn noe mer å tenke på da han kom inn med sin fysikk og tilstedeværelse. Skaffet et par frispark, hadde et bra fremspill til Sturridge, og selv om den obligatoriske håpløse avslutningen opp på 35 rad kom var dette et brukbart innhopp av Mario.