Liverpools vinterhandling

Overgangsvinduet på vinteren går for å være vanskelig. Liverpool har likevel gjort noen av sine beste kjøp rett over nyttår.

Ved midtnatt mandag 01. februar stenger overgangsvinduet som åpent lørdag 2. januar. Selv om Jürgen Klopp sier han først og fremst ønsker å jobbe videre med dagens Liverpool-mannskap, florerer det av rykter om hvilke spillere tyskeren skal ha ønske om å hente til Anfield.

– Vi tror på dette laget, og denne troppen. Januar er ikke det perfekte transfervinduet. Man må ut med store summer for nye spillere. Selv om man har pengene trenger man ikke gjøre det, sa Jürgen Klopp i et intervju med TV 2 før jul.

Og Liverpools aktivitetsnivå i de siste vintervinduene har vært svært variable.

Nyttårshandel av Sturridge og Coutinho

Både i 2014/2015  og 2013/2014 ble det rolige overgangsvinduer i januar for Liverpools del. Men i 2012/2013 sikret Liverpool seg både Daniel Sturridge fra Chelsea for 12 millioner pund, og Philippe Coutinho fra Inter Milan for 8,5 millioner pund.

Sturridge fikk et godt første halvår på Anfield med totalt 11 scoringer på 14 kamper, og sesongen etter ble det 21 nye mål. Skadeplagede Sturridge står nå med 44 mål for Liverpool på 74 kamper. 

Coutinho har spilt 122 kamper siden han skrev under 30. januar 2013, og har scoret 21 mål.

LES OGSÅ: Den vanskeligste klubben å vurdere på overgangsmarkedet

Rekordoverganger

På nyåret i 2012 var det nok et stille overgangsmarkedet for Liverpools del, men sesongen før var det et svært så aktivt vindu der rekordsummene fløy for Liverpool.

Kenny Dalglish og Liverpool solgte Fernando Torres til Chelsea, og kjøpe Andy Carroll og Luis Suarez over nyttår i 2011. 

Liverpool gjorde da et av sine beste kjøp noen gang da Luis Suarez ble kjøpt fra Ajax for 22,8 millioner pund. Etter at han kom inn som innbytter mot Stoke, tok det et kvarter før han fant nettmaskene.

82 mål på 133 kamper ble fasiten på Suarez Liverpool-karriere før han ble solgt til Barcelona for 75 millioner pund. 

I samme vindu kom imidlertid også tidenes dyreste Liverpool-spiller, Andy Carroll, fra Newcastle for 35 millioner pund. Det kan ikke sies å være like vel anvendte penger.

Bare 11 mål på 58 kamper fikk Carroll for Liverpool før han forsvant videre på lån, og så på permanent overgang til West Ham for 19,5 millioner pund mindre enn han ble kjøpt for.  

I et svært hett transfervindu forsvant også Fernando Torres til Chelsea for 50 millioner pund den gangen, etter å ha scoret 81 mål på 142 kamper for de røde. 

LES OGSÅ: Liverpool.no-redaksjonens ønskeliste i januar