Moreno: – Vi klarer oss uten Steven Gerrard

Alberto Moreno synes Liverpool klarer seg godt uten kaptein Steven Gerrard (34) på banen.

– Det er alltid trist når noen blir skadet, og man ønsker ikke at spillere skal bli skadet. Men jeg mener det er positivt at vi har bevist at vi kan lykkes uten Steven. Vi har klatret på tabellen og spilt god fotball, og det viser at troppen er full av klassespillere som kan erstatte Gerrard, sier Moreno, ifølge The Telegraph.

Idoliserte Gerrard

Spanjolen er uansett full av beundring for Steven Gerrard, som han beskriver som en «megastjerne». Moreno sier også at Liverpool-kapteinen var blant idolene hans da han vokste opp i hjembyen Sevilla.

Les også: Moreno trives på Merseyside

– Å vinne FA-cupen ville ha vært et perfekt farvel for Steven, men ikke bare for ham. Det ville ha vært fantastisk for hele laget og for fansen, som fortjener det spesielt mye. Vi skylder nesten fansen å vinne FA-cupen. Det ville ha vært en gave for dem, og ikke bare for Steven, sier den spanske landslagsbacken.

Neste steg på vei mot cupfinalen er søndagens kvartfinale mot Championship-laget Blackburn på Anfield. Moreno opplever engelsk fotball som jevn, og 22-åringen advarer mot morgendagens motstander. Men venstrebacken legger ikke skjul på at det er finale på Wembley 30. mai som gjelder for Liverpool.

Sikter på topp fire

– Vi har opplevd to store nedturer denne sesongen. Først ble vi slått ut av gruppespillet i Champions League, og så røk vi ut av Europaligaen, men jeg tror vi har kommet over det nå. Vi er god form nå, så målet er å komme blant de fire beste i Premier League, sier Moreno til den engelske avisen.

Les også: Tror ikke Gerrard rekker Blackburn-kampen

Siden Liverpool-sjef Brendan Rodgers skiftet system før bortekampen mot Manchester United i desember, har Liverpool vært blant formlagene i europeisk eliteseriefotball. Moreno mener den nye formasjonen har gjort rødtrøyene mer stabile og vanskeligere å håndtere for motstanderne.

– Den nye formasjonen har intensivert spillet vårt, og vi angriper med flere folk. Samtidig vet vi at de tre midtstopperne holder igjen bak, i tillegg til de to dype midtbanespillerne. Hvis det blir behov, kan vi – vingbackene – ile til med en hjelpende hånd. Vi fungerer som støtte både i angrep og i forsvar.

Håper fansen liker ham

Alberto Moreno har blitt populær blant Liverpool-fansen siden overgangen fra Sevilla i sommer, men 22-åringen økte sin status ytterligere da han danset med Daniel Sturridge i forrige runde i FA-cupen.

Saken fortsetter under videovinduet.


(Video med tillatelse fra TV 2.)

– Vi fikk ideen på trening, så vi hadde øvd litt på forhånd. Planen var å danse hvis han scoret, ikke hvis jeg gjorde det. Jeg håper imidlertid fansen liker meg for spillet mitt og ikke for dansingen, ler han.