Nå trener Muamba juniorspillere i Liverpool

Karrieren fikk en brå slutt i 2012, men fotball er fremdeles viktig for Fabrice Muamba (26).

Tidligere Bolton-spiller Fabrice Muamba ble tvunget til å legge opp etter å ha fått hjertestans under en kamp mot Tottenham i mars for tre år siden. Nå er 26-åringen trener på Liverpool-akademiet.

U21-trener Michael Beale bekrefter overfor lokalavisen Liverpool Echo at Muamba trener unge spillere i Anfield-klubben mens han studerer for å få trenerlisens. Den tidligere midtbanespilleren holdt et foredrag for Liverpools unge spillere i vinter og imponerte såpass at Liverpool-trenerne ønsket ham med på laget.

Se også: Her er U21-lagets kampoppsett

– Jeg ble satt ut av entusiasmen til Fabrice, så jeg snakket med ham. Han er venner med Andy Renshaw, som er fysioterapeut her, og vi inviterte ham til å lede noen treningsøkter. Han har lyst opp akademiet med personligheten sin. Denne uka var han med oss og så Chelsea-kampen, sier Beale til Echo.

Eks-Liverpool-spiller Salif Diao (38) er også involvert som trener for yngre spillere på akademiet i Kirkby. Senegaleseren tar trenerutdanning og har en sønn som spiller for et av Liverpools yngre lag.

Les også: Liverpools U21-gutter senket Chelsea

– Fabrice og Salif er aktive i treningsøktene på U21-laget også. De har uvurderlig erfaring og kommer med råd. Jeg er veldig takknemlig for at de deler erfaringene sine med oss, sier Beale.

De tidligere Liverpool-profilene Robbie Fowler (39), Steve McManaman (43) og Rob Jones (43) er også engasjert som trenere, mens tidligere akademisjef Steve Heighway er tilbake som U9-trener.

Liverpools U21-lag møter Everton til Merseyside-derby på Deva Stadium i Chester mandag klokken 20.00.