Nyter godt av større stall

Liverpool hadde hele ni spillere uaktuelle til kampen mot Manchester City, men større bredde i spillertroppen til Brendan Rodgers bidro til en imponerende seier.

Steven Gerrard, Lucas Leiva, Mamadou Sakho, Jose Enrique, Glen Johnson, Jon Flanagan, Brad Jones og Jordon Ibe var alle ute med skader eller sykdom mot City. Det samme gjaldt unggutten Jordan Rossiter.

Sju spillere inn i sommer, samt unge spillere som har fått vist seg fram, har imidlertid gitt en bredere stall enn hva som har vært tilfellet under de første par årene med Brendan Rodgers som manager på Anfield.

- Bredden i troppen har vært viktig, understreker Rodgers, som etter tre hjemmekamper denne uka vil få et mindre anstrengende program å håndtere i og med exit i Europa League.

- For å være ærlig ønsker jeg ikke for mange spillere. I realiteten ønsker du kanskje 16 eller 17 som du vet du kan sette inn på laget, og jeg liker i tillegg å ha unge spillere som vi kan benytte.

- Vi har hatt seks eller sju spillere ute og ikke minst i mitt første år her ville det virkelig ha påvirket oss.

- Nå kan vi forandre på laget. Vi kan sette innpå en ung spiller og han vil gli inn i systemet og forstå hvordan det han skal spille. Det fungerer virkelig bra.