Ønsker en mer offensiv mentalitet

Manageren sier han vil se mer av gjennombruddshissigheten mot Leicester i kampene fremover.

De røde avslutter kalenderåret med en bortekamp mot Sunderland i kveld, og Jürgen Klopp håper laget responderer positivt etter nederlag i begge de siste kampene på fremmed gress i ligasammenheng.  

Før jul slet rødtrøyene voldsomt mot Watford på Vicarage Road, og tapte til slutt pinlige 0–3 uten å ha bydd opp til særlig kamp. Klopp lot seg spesielt frustrere av lagets forsøk på å spille ballen på små flater istedenfor å komme seg raskere i angrep.

– Vi var klare

Ifølge Liverpool Echo så den karismatiske sjefen klar fremgang i «Boxing Day»-seieren over Leicester hjemme, og han trekker blant annet frem Jordan Hendersons offensive pasninger mot spillerne på topp.

Saken fortsetter under.

 – Vi var klare for denne typen spill, og det er jeg veldig glad for. Vi slo ikke bare lange baller, men forflyttet oss raskt etter andreballene. Vi snakket om det. Å kjempe om andreballer er en fysisk krig, og vi er nødt til å gjøre det, sier Klopp.

– Det er ingenting vi ikke er i stand til. Problemet dreier seg om forståelse. Vi ønsker å spille fotball, og hvis man får en andreball, må man omstille seg og kjempe for den, forklarer han videre.

– Som et sjokk

I Watford kunne man «veldig ofte» se at Liverpool ikke tenkte på det offensive spillet så fort de vant dueller om andreballene, mener sjefen.

– Vi ga ballen videre til den neste spilleren, og han ønsket den ikke. Det var som et sjokk, sier Klopp.

Det var noe han ville endre på allerede til Leicester-kampen, og selv om fremgangen i banespillet var åpenbar, mener Klopp at de røde spillerne fortsatt må jobbe med mentaliteten når de nå er på vei inn i et nytt år.

Saken fortsetter under.

– Vi har ikke et problem når det gjelder karakter. Lagets karakter er strålende. Det er mulig at du snakker om mentalitet. Det er noe vi må skape. Man kan ikke si at man ikke kan endre mentalitet, sier Klopp, som legger til den riktige mentaliteten ikke er langt unna for Liverpool-spillerne.

Først og fremst vil Klopp se «tre eller fire spillere» som aggressivt kjemper om å vinne andreballer, og derfra må viljen og troen på at de kan angripe hurtig være til stede, mener han.

– Og da kan vi begynne å spille. Det var noe vi ikke gjorde ofte nok, men det er ikke et fysisk problem. Vi må endre på måten vi kriger for de ballene, noe vi forsøkte i forrige kamp, så det var noe vi vare klare over, sier 48-åringen.

Les også: – Må gjøre noe med dødballene

– Når vi får tid til å trene, ønsker alle å forbedre seg. Men så dukker det opp problemer i en kamp, og man er nødt til å bli sterkere som en gruppe, som et lag, i situasjoner som denne. Da fungerer bare vanlige erfaringer. Det er det vi prøver på, men det tar tid.