Pearce: Fire kamper er en vits!

Journalist James Pearce i Liverpool Echo er ikke nådig i sin kritikk av UEFA, som har utestengt Lazar Markovic i fire kamper etter utvisningen mot Basel i desember.

Pearce mener at serberen er blitt urettferdig behandlet og straffet alt for strengt av UEFA. Markovic må nå stå over begge kampene mot Besiktas, og også begge kampene i neste runde om Liverpool skulle slå ut det tyrkiske laget.

- Snakk om en straff som ikke står i samsvar med handlingen. Det er en avgjørelse som bare understreker hvor inkonsekvente disiplinærstraffene i fotball er, skriver Pearce i Echo i dag.

- Markovic fikk et strengt idømt rødt kort, når hans utstrakte hånd såvidt sneiet ansiktet til Basels Behrang Safari. Spillerens teatralske reaksjonen lurte den nederlandske dommeren Björn Kuipers til å tro at det var en voldelig handling, fortsetter Echo-journalisten.

Brendan Rodgers reagerte også skarpt på utvisningen etter kampen i desember: - Jeg synes utvisningen var en veldig skuffende avgjørelse av dommeren. Lazar Markovic blir utvist fordi en fingernegl såvidt er borti nesen til forsvareren. Det er forsvareren som burde bli straffet for sin reaksjon, uttalte Liverpool-manageren den gang.

Pearce mener at UEFA sin disiplinærkomite hadde mulighet til å bruke sunn fornuft i denne saken, men konkluderer med at de ikke tok vare på den muligheten.

- Liverpool og Markovic har allerede måttet betale dyrt for en svak dommeravgjørelse, da de med 10 mann på banen røk ut av Champions League. Men i stedet for å bruke sunn fornuft har de ilagt 20-åringen utrolige fire kampers karantene. Det ville ha vært tre, men de sier at Markovic får en ekstra kamp fordi de tok utvisningen hans under spill for Benfica i Europa League-semifinalen mot Juventus forrige sesong med i betraktningen.

- Liverpools avgjørelse om ikke å anke betyr ikke at de aksepterer UEFA sin avgjørelse. Langt der i fra. Liverpool-ledelsen er forundret over den strenge straffen. De anker ikke kun fordi de vet at det ikke er noe poeng i å gjøre det, når UEFA både er dommer, jury og bøddel, skriver Pearce.

- Markovic må akseptere straffen, selv om han føler seg svært urettferdig behandlet.

- Fire kamper er det dobbelte av det UEFA ga Englands Wayne Rooney når han sparket Montenegros Miodrag Dzudovic med vilje. Det er like mange kamper som FA ga John Terry for rasehets av Anton Ferdinand, konstaterer Echo-journalisten.

- Fire kamper for å sneie en motstanders nese? UEFA hevder de følger regelverket til punkt og prikke, men dersom det er tilfelle er det noe feil med regelverket, konkluderer Pearce.