Pellegrini ønsket å beholde Milner

Manuel Pellegrini gjorde alt som stod i hans makt for å beholde James Milner, og tilbød 29-åringen en lukrativ kontrakt for å fortsette karrieren på Etihad. Men hovedpersonen selv prioriterte spilletid fremfor lønn.

- Jeg er Milners største fan. Det finnes ingen mer komplett engelsk spiller. Det finnes spillere som er teknisk mer begavet, det finnes spillere som er raskere, spillere som er bedre på hodet, men vis meg den spilleren som kan gjøre alle disse tingene like godt som Milner. Den spilleren finnes ikke, uttalte Manchester City-manageren i et intervju med The Guardian i mars i år.

- Det er vanskelig å sette ham ut av laget. Jeg gir ham 10 av 10 på områdene respekt, oppofrelse og prestasjonsnivå. Han er fantastisk. Han kan brukes i en rekke posisjoner: Sideback, som er den eneste posisjonen han ikke liker, offensiv midtbane, ving. Jeg benyttet ham som spiss, og laget gjorde tre mål per kamp i snitt. Han gir alt. Du setter ham på benken, og han blir rasende, men se på ham under kampen, han oppmuntrer sine lagkamerater, roper og støtter dem fra sidelinjen. På trening tar han nesten livet av seg selv.

- Milner er et fenomen. En fyr med store baller og et stort hjerte. Han er intelligent og har gode holdninger. Han er en av disse spillerne du føler du har gjort urett mot når du setter dem på benken. Du føler smerte, for han burde alltid spille, men noen ganger trenger du en mer teknisk begavet spiller med andre egenskaper.

- Jeg håper han blir hos oss. Dersom han drar, blir det fordi han har fått et godt tilbud, sa Pellegrini den gangen.

Nå er altså Milner Liverpools eiendom, forutsatt at midtbanespilleren består legesjekken.