Ranieri studerte Klopp sist vinter

Claudio Ranieri avslørte før kampen mot Liverpool sin begeistring for Jürgen Klopp, samtidig sammenlignet han sitt eget lag med Forrest Gump.

Leicester-manageren snakket ikke mye om Liverpool på pressekonferansen foran lørdagens kamp, men avslørte at han besøkte Klopp i Tyskland for ett år siden.

– Jeg setter veldig pris på Klopp. Jeg tilbragte en uke med ham under vinterpausen sist sesong. Jeg så hvordan han ønsket å spille, og hvordan han jobbet. Det var veldig bra. Jeg vet Liverpool har en veldig, veldig god manager, sa Claudio Ranieri.

Selv kommer han til Anfield på Boxing Day som serieleder - mot alle odds.

– Leicester er Forrest Gump

Sist sesong kjempet Leicester i bunnen av tabellen, men reddet plassen med sju seire på de ni siste kampene under Nigel Pearson. Nå ligger de 14 poeng foran Liverpool på 9. plass.

Ranieri måtte innom Tom Hanks da han skulle beskrive kampånden i laget.

– Jeg har stor tro siden Leicester i forrige sesong reddet seg de siste to månedene, det betyr en fantastisk utholdenhet. Hvorfor kan vi ikke fortsette å løpe, løpe og løpe? Vi er som Forrest Gump. Leicester er Forrest Gump. Jeg gir dere overskriften her, sa Ranieri.

– Vi må fortsette å jobbe hardt. Vi vet vi har bra utholdenhet, og så lenge den er det kan vi fortsette å kjempe mot alle.

Presset på storlagene

Statistikken viser at fem av de seks siste lagene som har ledet ved jul, har vunnet ligaen. Liverpool er unntaket i 2013/2014. Og med tanke på Champions League-spill for Leicester så har kun Aston Villa i 1998/99 havnet lavere enn fjerdeplass etter å ha ledet ved jul.

– Men statistikk er en ting, man må spille, sier Ranieri.

Men han vil ikke legge noe press på laget sitt selv om de leder. Han sier de kan drømme om ligatittelen, men insisterer fortsatt på at 40 poeng er målet. Det målet nås om Leicester får med seg alle tre poengene mot Liverpool.

– Jeg mener presset er på de store lagene. Leicester hadde presset forrige sesong i denne perioden. Dårlig press, dårlig stress. Men ikke nå. Nei, spillerne må nyte det nå. De må spille uten press, sier han.

Etter starten på sesongen er Jamie Vardy og Riyad Mahrez to av de heteste navnene i ligaen. Men Ranieri er mer opptatt av lagmoralen.

– Det er viktig at de står hverandre nær. Vi har ikke den samme høye kvaliteten som Manchester City eller Arsenal, men vi slåss sammen. Alle baller er for oss den siste ballen. Det er det vi tror på, om det er første minutt eller siste minutt, alle baller er viktige, sier Leicester-sjefen.

LES OGSÅ: James Milner mister juleprogrammet