Roger Dahl til minne

I dag mottok vi den triste meldingen om at Roger Dahl døde fra oss i natt, 51 år gammel.

Roger var i 25 år en sentral skikkelse i Liverpool supporterklubb i Norge, en forening som i dag teller 41.000 medlemmer.

Fra begynnelsen på 1990-tallet deltok han aktivt for å utvikle klubben til det den er i dag. Man kan si at Roger var en av de aller viktigste bidragsyterne til å flytte supporterklubben fra «gutterommet» til å bli en etablert virksomhet med flere ansatte. 

Roger hadde høy kompetanse innen data og hans innsats var avgjørende for å bringe klubben inn i «data-alderen». Han var iderik og hadde visjoner for supporterklubben. Det var Rogers fortjeneste at supporterklubben opprettet egen hjemmeside, liverpool.no, allerede for mer enn 20 år siden – dette var før både VG og Dagbladet hadde egne nettsider. I dag er liverpool.no Norges mest besøkte rene fotballside. Han var også med og etablerte «Supporter-telefonen», der medlemmer kunne ringe inn og få siste nyheter og «live» oppdateringer med rapporter fra Liverpools kamper. Dette var på en tid da eneste alternativ for oppdateringer var tekst-tv!

Elektronisk medlemsregister, nytt regnskapssystem og etablering av vår egen supporterbutikk i Oslo var andre områder, der Roger spilte en aktiv og avgjørende rolle. Etter 15 års drift hadde supporterklubben i 1995 10.000 medlemmer. Roger Dahl spilte en avgjørende rolle for at klubben doblet medlemstallet til 20.000 i løpet av de neste 2 årene. I mange år fungerte han som klubbens kasserer og medlemssekretær og jobbet utrettelig for å yte medlemmene best mulig service. I 20 år har Roger også tatt på seg oppdrag som reiseleder på supporterklubbens mange turer til Liverpool, der han delte sin lokalkunnskap i Liverpool med andre reisende. Alt dette arbeidet har Roger Dahl utført på fritiden, utenom sin vanlige jobb, og uten noen som helst form for lønn.
 
Roger Dahl har utvilsomt vært en av de aller viktigste bidragsyterne til at Liverpool Supporterklubb i dag er verdens største supporterklubb-avdeling for Liverpool FC. Han var likevel veldig tilbakeholden og fremhevet aldri seg selv. Han var aldri den som sto i fremste rekke eller gjorde noe for å sikre seg personlige fordeler. Han ønsket mest å være en vanlig supporter uten behov for oppmerksomhet rundt egen person – mest opptatt av å være hjelpsom overfor andre supportere.
 
Våre tanker går til Heidi, Mats og den øvrige familie.

På vegne av Supporterklubben,

Pål Christian Møller
Formann LFCSCN