Sammenligner Benteke med Collymore og Cisse

«Det er flere ganger der spillere ser ut til å ha blitt spurt om å gå på kompromiss med ferdighetene som gjorde dem til attraktive kjøpsobjekter i utgangspunktet», skriver Chris Bascombe.

«Mens Jürgen Klopps ankomst på Anfield har fått noen spillere til å blomstre, har 32 millioner punds spissen Christian Benteke bare brakt usikkerhet», skriver Chris Bascombe i The Telegraph 1. juledag.

Benteke var åpenbart mannen Brendan Rodgers ville ha for å løse scoringsproblemene i Liverpool. Og det var Rodgers som ba om at utkjøpsklausulen i Bentekes kontrakt med Aston Villa skulle bli møtt, til tross for skepsis til verdien av folkene rundt den tidligere manageren.

På kompromiss med ferdighetene

På sine 17 første kamper i den røde trøya har det blitt fem mål for belgieren, og han har slitt med å bli involvert. 

Bascombe mener, som mange andre, at Klopps høyintensitetsfotball, der «nummer ni skal gi midtstopperne mareritt når de har ballen», ikke har passet Benteke. Og han drar sammenligningen til andre Liverpool-spisser som ikke helt har levd opp til prislappen sin, som Stan Collymore og Djibril Cisse.

«Benteke er ikke den første Liverpool-spilleren som skinte ved å spille på en måte, men som radikalt måtte endre seg på Anfield. Det er flere ganger der spillere ser ut til å ha blitt spurt om å gå på kompromiss med ferdighetene som gjorde dem til attraktive kjøpsobjekter i utgangspunktet.»

LES OGSÅ: «Ikke tidspunktet for eksperimentering»

Rafa ville selge Cisse etter bare måneder

Baccombe drar fram Stan Collymore som et eksempel på dette. Collymore, som kom for 8,5 millioner pund fra Nottingham Forest i 1995, klaget over at han ble bedt om å jobbe med sine svakheter istedenfor at klubben spilte på hans styrker.

Telegraph-journalisten mener Djibril Cisse er et lignende eksempel. Franskmannen ble hentet av Houllier for 14 millioner pund, som den gang var klubbrekord, i 2004. Også Cisse ble kjøpt av en manager som like etter ble erstattet av en ny - da Rafa Benitez kom.

«Spanjolen så på Cisse som for endimensjonal, med mer fart enn tekniske ferdigheter og prøvde å selge ham bare måneder etter at ble Liverpool-manager», skriver Bascombe. 

Etter to år var han, i likhet med Collymore, i en ny klubb. Cisse sto da med 24 mål på 79 kamper, mens Collymore forlot klubben etter 35 mål på 81 kamper.

LES OGSÅ: Dette laget tror vi starter mot Leicester

Ønsker å avslutte året bra

«Benteke må allerede vite at å tilpasse seg er den eneste måten å sikre at Klopp ikke allerede tenker på en ny spiss før neste sesong», skriver Bascombe.

«Bare noen måneder inn i sin karriere i Liverpool har han mye å bevise for å sikre at han ikke går inn i rekkene av dyre spisser som visnet på Merseyside.»

I et ferskt intervju med Liverpoolfc.com er også Benteke innom at han vil vise fram mer.

– Det har ikke vært noe dårlig år, men nå er jeg Liverpool-spiller og vil virkelig gjøre mer og vise mer. Jeg ønsker å avslutte dette året bra, og starte veldig godt over nyttår. Jeg ønsker å holde meg frisk og i form, og prøve å score masse mål for Liverpool og Belgia, sier Benteke.

LES OGSÅ: Klopp misliker januar-vinduet