Slik ble Heysel-ofrene minnet av Juventus-fansen

- I det 39. minutt av kampen så brettet hjemmefasen ut et enormt flagg med påskriften ”+39 rispetto”. Se video.

Fredag er det 30 år siden tragedien på Heysel stadion i Brussel. På Anfield og på offentlige bygninger i Liverpool flagges det i dag på halv stang til minne om de 39 som døde i tragedien før Europacupfinalen mellom Liverpool og Juventus 29. mai 1985.

Fredag er  det også en minneseremoni på Anfield, der flere av Liverpool-spillerne fra den gangen vil være tilstede. Ian Rush, som har spilt for begge klubber, reiste til Torino for å være med på en lignende markering der på vegne av Liverpool. 

Blant Juventus-fansen ble ofrene etter tragedien også minnet i kampen mot Napoli 23. mai. Akkurat på slaget 39 minutter ut i kampen startet markeringen.

- I det 39. minutt av kampen så brettet hjemmefasen ut et enormt flagg med påskriften "+39 rispetto" og ved siden holdt en mengde fans opp plakater med navnene på de som døde i Heysel-tragedien. Dette var ikke varslet på forhånd, så det ble en veldig spesiell opplevelse å være tilstede, sier Sten-Egil Femtehjel til Liverpool.no.

"Rispetto" betyr respekt på italiensk.

- Det var utrolig bra koordinert med tanke på størrelsen på markeringen, og at det ble satt i gang på prikken i det 39.minutt, sier Sten-Egil, som egentlig er Liverpool-supporter.

- Det vakte oppmerksomhet i den grad at publikum nærmest glemte å følge kampen i et par minutter og det høstet stor applaus, sier han.

Her kan du se navnene på alle de som døde. 

Les også vår Heysel-kommentar: Den tunge reisen