Spillerbørs: Kjemperedninger stoppet Everton

Det var et intenst, nervepirrende og lite velspilt derby. Simon Mignolet sto støtt bakerst.

Simon Mignolet – 8: Holdt laget inne i kampen da Everton presset som hardest i første omgang. Vartet opp med to vanvittige redninger og hadde som regel kontroll med ballen i beina. Sjanseløs på baklengsmålet.

Emre Can – 5: Dette var en merkelig kamp av tyskeren. Gjennom hele kampen gjorde han en del bra ting med ballen, men han vil huskes for kjempeblemmen som ga Lukaku utlikningen. Fremspillene var variable, det samme var duellspillet, og han pådro seg gult kort tidlig.

Martin Skrtel – 7: Hadde en vanskelig ettermiddag mot fysikken til tankspissen Lukaku, men klarte seg likevel greit totalt sett – tross enkelte problemer. Som vanlig mange klareringer og involveringer, og han gjorde det som oftest enkle og trygge valget med ballen.

Mamadou Sakho – 7: Virket litt usikker i starten, og det førte kanskje til at han mistet ballen i skummel posisjon, men ellers gjorde Sakho en god kamp. Et par merkelige, tilsynelatende klønete, taklinger, men beholdt roen med ballen og var steinhard i duellene.

Nathaniel Clyne – 5: Mer involvert fremover enn bakover i dag, og han var en pålitelig figur på høyresiden, men manglet kvalitet på innleggene. Bidro med bredde, men klarte ikke produsere noe særlig.

James Milner – 6: Best uten ball? Som Liverpool-kaptein i derbyet løp han konstant og var veldig god i pressingen, men han rotet mye med ballen. Ramlet ganske enkelt i dueller, slo en del feilpasninger og brukte ofte lang tid på å bestemme seg.

Lucas Leiva – 7: Startet ganske svakt og var ofte på etterskudd, men spilte seg opp utover i oppgjøret. Brøt opp spillet og beholdt roen under press. Hadde blant annet et bra gjennomspill. Slet etter hvert med tempoet og forårsaket noen frispark. Fikk gult kort, og kanskje heldig som slapp det røde. Tatt av på tampen.

Philippe Coutinho – 5: Dette var ikke kampen for velspillende fotball, og det rammet nok den unge brassen. Hadde dog et par lekre detaljer, men han slet med fysikken, var nokså anonym og ikke nok involvert. Kom til en god sjanse etter 72 minutter.

Alberto Moreno – 6: Veldig frisk og rask fra start, og han var Liverpools beste utespiller i første del av kampen. Løp mye, taklet og var offensiv, men falt gradvis litt ut av det. Slet med å komme til innlegg etter pause. Totalt sett en god kamp.

Danny Ings – 7: Kampbildet passet energiske Ings, som ikke var redd for å trå til i duellene eller ta et løp for mye. Veldig ofte involvert fremover, scoret Liverpools mål og holdt Everton-forsvarerne stadig på tærne. Hyllet av fansen da han ble byttet ut.

Daniel Sturridge – 5: Livlig innledningsvis, og det var tydelig at vertene var obs på ham da de ofte hadde minst to stykker i press. Avslutningen satt imidlertid ikke i dag, og Sturridge falt gradvis ut av kampen.

Adam Lallana –: Fikk omtrent et kvarter. Løp og taklet, men gjorde ellers ikke særlig mye ut av seg med ballen.

Joe Allen –: Kom inn for Lucas i sluttminuttene for at laget skulle beholde elleve mann på banen.