Spillerbørs: Skrtel var bunnsolid

Vertene presset, men Simon Mignolet og Martin Skrtel sto frem og hindret dem fra scoring.

Simon Mignolet 9: Sisteskansen holdt nullen nok en gang, og det var mye å applaudere ham for på St. Mary’s i dag. Like etter ledermålet sto han for en kjemperedning, og han stoppet alle de fem skuddene vertene hadde på mål. Utspillene var av det sikre slaget, og han fremsto som trygg og smart med ballen.

Emre Can 8: Brendan Rodgers plasserte 21-åringen på venstresiden i forsvarslinja i ettermiddag, og selv om han fikk en nervøs start hvor vertene ropte på straffe, holdt tyskeren hodet kaldt. Med ballen i beina hadde han full kontroll, han var rolig, og Southampton slet voldsomt med å passere ham. Noen dristige taklinger, men de fleste var gode.

Martin Skrtel 9: Bunnsolid kamp av slovaken i midtforsvaret. Det haglet tidvis mot Liverpool i første omgang, men Skrtel sto oppreist og ryddet unna alt det han ble møtt med. Lot ikke Graziano Pellè få noe gratis. Veldig god til å plassere seg i veien for Southamptons skuddforsøk, han styrte forsvarslinja, og han gjorde ikke altfor mange feil med ballen. Svært god opptreden.

Dejan Lovren 5: Noen ganger leste 25-åringen spillet bra og brøt foran angriperne, men han imponerte dessverre ikke i returen til St. Mary’s. Han virket kanskje overtent fra start, og det resulterte i noen enkle, men stygge, feil, veldig mange feilpasninger og et knallgult kort allerede i første omgang. Etter pause var det imidlertid bedring å spore. Da så han roligere ut og var god i duellene.

Jordon Ibe 7: Tenåringen forsvarte igjen plassen han har i startelleveren. Driblefanten viste seg tidlig frem med utrolig fart og noen tunneler ute ved høyrekanten, men han tabbet gradvis litt av. Bakover gjorde han sakene sine helt greit; Ibe løp opp motspillere flere ganger og taklet helt nede ved dødlinja. Viste frem styrken i enkelte situasjoner, og kunne gå med hodet hevet da han ble byttet ut mot slutten.

Philippe Coutinho 8: Brasilianeren åpnet like godt kampen med en kandidat til årets mål. Drømmeskuddet fra omtrent 25 meter ga Liverpool et enormt bra utgangspunkt, men kampbildet gjorde det vanskelig for Coutinho, som alltid forsøkte å angripe. Likevel klarte han ofte å dra av en mann og finne medspillere, og etter pause kom han gradvis mer til sin rett. Ikke like dominerende som han har vært tidligere, men mange glimt å glede seg over.

Jordan Henderson 8: Dagens visekaptein fremsto som den klare sjefen på Liverpools midtbane. Løp veldig mye begge veier, dekket enorme rom og taklet ofte bra. Gikk foran i duellene og styrte tempoet da Liverpool hadde ballen.

Joe Allen 8: Waliseren gjorde «drittjobben» på midtbanen med bravur i sin Premier League-kamp nummer hundre. Det er kanskje ikke pent, men de små og mange taklingene midt på egen halvdel, bidro til å stykke Southampton-angrepene fullstendig opp, spesielt etter pause. Han var nok heldig som ikke fikk straffe imot før pause, men responderte med viktige taklinger, blant annet på Sadio Mané i det 64. minutt, i egen boks utover i kampen.

Lazar Markovic 5: Den unge serberen fikk det aldri helt til denne søndagen. Han var som vanlig villig til å utfordre, men det våte underlaget bidro til at han ikke var god venn med ballen. Slet med det defensive, og vertene kom til flere angrep fra Liverpools venstreside. Ble skiftet ut i pausen.

Adam Lallana 6: Den tidligere Southampton-kapteinen var ganske anonym i returen til sin gamle hjemmebane. Han ble ofte løpende imellom og kom ikke helt inn i oppgjøret, men han presset bra og var stadig et pasningsalternativ. Lallana brukte også litt for lang tid med ballen da han først gikk på sine typiske raid. Tatt av banen etter en time.

Raheem Sterling 7: 20-åringen var ikke spesielt involvert i starten av oppgjøret. Han løp og presset, men hadde få menn med seg fremover. Kunne med hell fått straffe før pause. Han slet kanskje med det glatte underlaget og virket ikke helt seg selv. I andre omgang gjorde han mer ut av seg, særlig etter innbyttet av Daniel Sturridge. Delaktig fremover, med noen gode kombinasjoner, og flott 2-0-scoring.

Alberto Moreno 6: Spanjolen kom inn til den andre omgangen og sørget for mer stabilitet på venstresiden. Han gikk som vanlig på de offensive løpene, og det var også en stor del av grunnen til 2-0-målet, der han i forkant presset Southampton til å gi ham ballen slik at han etter hvert kunne legge inn. Ellers ikke altfor synlig.

Daniel Sturridge –: Spissen fikk være på banen i en halvtime. Southampton så ut til å umiddelbart bruke mer fokus og krefter på å holde ham i sjakk, men Sturridge var aktiv og et friskt pust. Foran mål ble det riktignok skutt med løskrutt, men han kom til flere muligheter.

Glen Johnson –: Manageren byttet inn backen rett etter 2-0-scoringen, og Johnson gjorde en grei jobb gjennom det kvarteret han fikk. Mot slutten pådro han seg en smell, men han fortsatte og bidro til å holde nullen.