Spillervurdering: Lovren trygg forsvarssjef

Dejan Lovren har virkelig stått frem som en forsvarssjef i de to siste kampene. Liverpool.no kåret kroaten til Liverpools bestemann på Stadium of Light.

SPILLERVURDERING

Mignolet 7
Markerte seg med en god redning på en avslutning på Defoe etter et kvarters spill, og var stødig og sikker gjennom hele kampen.

Clyne 7
Åpnet kampen med et susende langskudd etter fem minutter, og var aktiv og god på høyresiden både offensivt og defensivt.

Lovren 7
Står frem som sjefen i forsvaret nå. Er god til å bryte foran angriperne, og vinner de fleste hodeduellene. Litt upresis i pasningsspillet, men gjør likevel nok til at vi kårer ham til Liverpools beste for andre kamp på rad.

Sakho 6
Var litt rufsete i en tidlig duell med Defoe, men ble reddet av Moreno. Lager også et unødig frispark i farlig posisjon før pause. Fremstår tryggere og bedre de siste 45 minuttene. Fikk en smell i kneet som så stygg ut, men fullførte kampen.

Moreno 7
Farten til spanjolen var god å ha ved flere anledninger i dag, da han løp opp andre spilleres feil. Var også aktivt med på offensive kombinasjoner.

Can 7
Åpnet kampen med en svak pasning etter et par minutter, men spilte seg stort opp og var ruvende på midtbanen når Liverpool kjempet i land seieren.

Henderson 6
Har et godt skudd som blir blokkert etter en Coutinho-corner før pause, men plages mer og mer av hælskaden utover i kampen, og måtte byttes ut etter en drøy times spill.

Lallana 6
Får med seg en målgivende pasning til Benteke, som kanskje var av det litt heldige slaget. Løper mye, men sliter med å få til noe sluttprodukt.

Coutinho 5
Sliter med formen. Enkelte kombinasjoner med medspillerne, som hælflikken til Benteke i andre omgang, er glimrende. Men skuddfoten er slett ikke innstilt.

Firmino 7
Får ikke stokket beina når han får en kjempesjanse tidlig i matchen, men spiller seg opp og har et susende stolpeskudd som hadde fortjent en bedre skjebne. Har også en heading som Mannone gjør en god redning på. Blir kanskje for uegoistisk når han passer til dårligere plasserte Ibe i stedet for å avslutte selv i sluttminuttene.

Benteke 6
Blir matchvinner med en vakker scoring, men burde i sannhetens navn ha avgjort kampen på overtid når han kommer helt alene med Mannone. En slik kjempesjanse skal en landslagsspiss sette.

Lucas
Kommer inn litt for sent til å få karakter på børsen, men gjør et meget godt innhopp der han faktisk vinner utrolig mange baller på hodet på midtbanen, og strør om seg med fornuftige pasninger etter å ha vunnet ballen.

Ibe
Kommer inn for Coutinho i hektiske sluttminutter, og burde strengt tatt ha prestert bedre når han smeller ballen over etter å ha fått servert lærkula på sølvfat av Firmino.

Toure
Ersatter Firmino dypt på overtid, når Liverpool er mest opptatt av å få tiden til å gå.