To kamper med 6-1

Redaksjonen i Liverpool.no har plukket fram sin største opptur, og nedtur, i 2015. Først ute er Torbjørn Flatin.

1-6

Liga-avslutningen mot Stoke ga det største tapet i 2015. En kan hevde at det var en kamp som ikke betød all verden da topp fire var utenfor rekkevidde, men det var den siste offisielle kampen til Steven Gerrard for Liverpool og spillerne hadde mulighet til å rette opp litt av inntrykket etter et svakt 1-3 tap da siste hjemmekamp ble spilt mot Crystal Palace uka før.

Etter 45 minutter stod det 5-0 til Stoke. Det må være en klar kandidat til den verste omgangen som Liverpool Football Club har spilt i moderne tid. Faktum var at Liverpool slapp inn en håndfull scoringer i løpet av 23 minutter i sist halvdel av 1.omgang, da de med en liverbird intet mindre enn kollapset. 

Keeper Simon Mignolet hadde en svak retur som «assist» til 0-1, Emre Can hadde et mareritt på høyre back og var negativt involvert i de tre første målene, en kamprusten Mamadou Sakho fant seg ikke til rette sammen med Martin Skrtel i midtforsvaret, Alberto Moreno var bare strået bedre enn Can på motsatt back og begge ble igjen i garderoben til 2.omgang, på sentral midtbane ble duoen Lucas og Allen for treg og veik mot aggressive verter, mens Philippe Coutinho virket hjelpesløs som ensom spiss.

Det siste en understrekning av hvordan denne sesongen hadde gått for Brendan Rodgers. Med Luis Suarez til Barcelona skulle Mario Balotelli, Fabio Borini og Rickie Lambert «erstatte» søramerikaneren som partner til Daniel Sturridge. Men Sturridge var som vanlig skadet, Lambert var på benken, og Balotelli og Borini ikke en gang i troppen.

Steven Gerrard fikk en scoring i sin siste kamp, ble kåret til Liverpools beste da det i ærlighetens navn hadde passet bedre å kalle det Liverpools minst dårlige, og var den eneste som fortjente noe heder og applaus fra de tilreisende stående ved inngangen til garderobene.

En supporterskare som også hadde fått anledning til å hudflette en uglesett Raheem Sterling da denne varmet opp som innbytter, etter at unggutten sammen med sin agent veldig klart hadde gjort det klart at han ønsket å forlate klubben. Stemningen i og rundt klubben var til å skjære i med kniv.

En askegrå Brendan Rodgers så ut som en mann som bare ventet på nakkeskuddet da han møtte pressen etter kampen. Han hadde tillit fra stadig færre helrøde fans, og denne kampen ga inntrykk av at spillerne heller ikke var interessert i å svette blod for sin manager.


 

6-1

Liverpool hadde fått en antatt vrien trekning i kvartfinalen av Capital One Cup, borte mot Southampton. Vertene syntes å ha toppet laget en anelse mer enn de tilreisende fra Merseyside og 0-1 etter 45 sekunder hjalp ikke akkurat. Mané scoret etter slett forsvarsarbeid av Can og Moreno.

Soton hadde ikke greid å utnytte ytterligere sin tidlige dominans og Liverpool var på vei inn i kampen igjen da Joe Allen fant Daniel Sturridge med en god pasning. Spissen ordnet 1-1 med en vass avslutning som altfor sjelden ses av «the travelling Kop» når Daniel selv ikke er med, og fem minutter senere var han på plass igjen. Denne gang med den siste touchen etter et enda bedre fremspill fra Emre Can. En halvtime var spilt. Da Alberto Moreno også gjorde opp for seg med en knallhard markkryper etter corner, som Divock Origi styrte inn fra kort hold, var stemningen snudd totalt i bortesvingen da dommeren blåste for halvtid.

Southampton yppet seg litt tidlig etter pause, men midtveis i 2.omgang dæljet Origi til med et kanonskudd. Det er «early days», men det har vært antydninger til at Jürgen Klopp er i stand til å få ut noe ekstra av de «lovende» spillerne som Liverpool har mange av. Snart la den da 19-årige Jordon Ibe på til 5-1 før Origi fullførte sitt hattrick, etter en millimetercross av «frem fra glemselen» Brad Smith.

Det aller beste bildet kom fra da Ibe scoret, og Jürgen var i ferd med å instruere en Jordan Henderson som skulle få noen minutter på veien tilbake fra skade. Manageren glemte instruksjonene et øyeblikk og satt opp sitt bredeste rovdyrglis, mens kaptein ble med i feiringen.

Forskjellen på 1-6 i Stoke og 6-1 i Southampton sju måneder tidligere var mer enn ti mål. Det gikk også på tro, tillit og forhåpninger. På lengre sikt en drøm om en ny ære med en karismatisk manager, på kort sikt to kamper mot nevnte Stoke fra å komme tilbake til Wembley.

Seieren på St. Mary’s var et av flere høydepunkt mot slutten av 2015, under Jürgen Klopp, selv om vogna Liverpool FC fortsatt går i noe av en berg og dalbane. Kanskje ble det spilt enda bedre fotball på gresset til Chelsea og Manchester City, men dette ga lukt av en finale igjen. Det var en fin duft å kjenne på.


Redaksjonen i Liverpool.no skriver i jula hver sin kommentar om en opptur/nedtur fra det siste året.