Transfervinduet – oppsummering

Ingen ting har skjedd den første uka i januarvinduet angående førstelagstroppen til Liverpool. Divock Origi tidligere tilbake fra utlån og en keeper synes å være det mest aktuelle.

Med unntak av tre U21-spillere som har gått på en måneds utlån til Cheltenham i League 2, har det vært helt dødt i Liverpool angående transfers ut eller inn. Apropos U21, etter det liverpool.no erfarer er det aktuelt å prøve å låne ut flere av de unge spillerne, inkludert Jordan Williams som debuterte på førstelaget tidligere i sesongen mot Middlesbrough.

Det har vært en del rykter, ikke minst angående Xerdan Shaqiri som ender opp i Inter. De lokale journalistene på Merseyside har imidlertid aldri kjørt den saken og hevder at Liverpool aldri kom med noe bud. For øvrig en spillertype som Liverpool har bra dekning av i en offensiv rolle bak eller ved siden av en spiss og som det ville være overraskende om ble prioritert på Anfield. Det hele antyder arbeidet til en aktiv agent.

Rapporter etter gårsdagens pressebriefing bekrefter hva troverdige kilder tidligere har hevdet, at det sannsynligvis vil bli brukt beskjedne midler av Liverpool i januar. For å ha kontroll med Financial Fair Play ble budsjettet i praksis brukt opp i sommer.

Det lukker ikke døren helt for en ny signering eller to. Liverpool Echo fastholder at de røde prøver å hente tilbake Divock Origi, med den unge spissen halvveis inne i sin avtale utlånsperiode tilbake til Lille. Det må det eventuelt betales for, men det kan være snakk om nokså beskjedne £3-4M for å få omgjort avtalen.

En søker også markedet etter en keeper, men kanskje da helst på lån og det er usikkert hvor høyt opp i hyllene man kan søke.

Rykter om spillere i andre posisjoner må en ta med noen solide klyper salt, selv om det nok allerede settes opp alternativer for hvordan man kan styrke en midtbane som mister Steven Gerrard etter denne sesongen.

Liverpool behøver en målscorer og en keeper, men et kjøp for et tosifret antall millioner pund vil overraske ut fra de signaler som har kommet så langt.

Det som kan forandre landskapet er dersom det kommer bud på spillere som Brendan Rodgers ikke har noe i mot å bli kvitt, og man får i stand et salg etter to. De to som antatt vil gi tilbake mest penger er angriperne Mario Balotelli og Fabio Borini. Det har også vært visket litt om en mulig overgang for Lucas, hvor et eventuelt transferbeløp nok ikke blir så høyt men hvor det frigjøres midler til lønn.

Nokså deprimerende, men det er lov til å håpe på overraskelser og i det minste et par salg som gir Brendan Rodgers større handlefrihet.