Tre kjappe før Leicester-kampen

Liverpool.no redaksjonen om Liverpools problemer, ujevne form og laget mot Leicester.

Hva er etter din mening Liverpools største problem om dagen?

Torbjørn Flatin:

Motstanderen får lette mål og Liverpool må slite for å score selv. Hele tiden har laget til Klopp gjort det best når de har spilt mot motstanderen som selv ønsker ballen og som Liverpool kan presse og kontre mot. Manageren synes heller ikke å bli enig med seg selv om hvorvidt han skal bruke Christian Benteke på topp, eller bruke en eller flere mer bevegelige spisser på topp.

Einar Kvande:

Mot Watford var det mangel på innsats. Det skulle vært interessant med en måling av hvor mange kilometer vi løp på Vicarage Road kontra tilsvarende tall i Klopps første kamp mot Spurs på White Hart Lane. Vi virket å være svært langt unna noen som helst form for «gegenpressing». Skal man slå «krigerlag» som West Bromwich, Watford og også Leicester i neste kamp må man først og fremst matche dem på innsatsen, og så bruke det som laget bør ha av ekstra kvalitet til å avgjøre kampene til sin fordel. Det har ikke laget maktet de siste ukene, noe som er veldig skuffende.

Arild Skjæveland:
Mot Watford var det så dårleg at det er vanskeleg å berre peike på eitt problem - men spesielt stopparspelet var bekymringsverdig. Det var leit at Dejan Lovren får seg en slike skade akkurat når han er inne i sin beste periode, og Mamadou Sakho såg ikkje heilt klar ut då han kom inn. Martin Skrtel hadde ein veldig svak kamp, men at han skulle bli skada gjer meg bekymra når eg ser på alternativa.

Hva tror du er årsaken til at innsatsen er så ujevn?

Torbjørn Flatin:
Tapet og innsatsen mot Watford var et sjokk. Før det er jeg ikke så sikker på om innsatsen var så ujevn, når en tar i betraktning av at bortekamper mot ballbesittende lag har passet Liverpool under Klopp veldig bra. Det var ikke bra mot Newcastle, men 0-1 var en tilfeldighet og 0-2 kom helt mot slutten som følge av at Liverpool desperat prøvde å få en scoring, så det var først og fremst at en igjen ikke greide å skape nok mot etablerte og lavtliggende forsvar. Jobben ble gjort med målløs kamp i Sion, før jeg synes laget spilte en bra pluss halvtime mot West Brom før Mignolet gjorde sin tabbe og ødela mye før det var en brukbar sluttspurt. 

Einar Kvande:
Det er vanskelig å si, men mye tyder på at mannskapet som er handlet inn rett og slett ikke er gode nok. Det slår meg også at vi har svært mange like spillertyper, og litt for mange lettvektere i spillertroppen når vi møter fysisk tøff motstand med stor innsatsvilje. Når i tillegg kreative kort som Roberto Firmino, Philippe Coutinho og Adam Lallana virker å være totalt ute av form, mens vår toppscorer konstant er skadet, er det ingen god cocktail som er mikset sammen. Det er i alle fall ikke oppskriften på suksess.

Arild Skjæveland:
Eg veit ikkje om det har vore lettare å motivere seg for kampar mot Chelsea og Manchester City enn mot Watford og Newcastle, eller om spelarane ikkje er heilt klare og trent for denne fotballen. Det trengs nok ein pre-season til for at ein skal vere heilt i fysisk stand til det. Ein må vel berre forventa at ein varierar litt i prestasjonane no i starten.

Hvilke 11 mener du Klopp skal starte med? 

Torbjørn Flatin:
Mignolet; Clyne, Lovren, Sakho, Moreno; Henderson, Can; Lallana, Coutinho, Firmino; Benteke.

Einar Kvande: 
Jeg har lenge ment at Liverpool har et keeperproblem, og er ingen stor fan av Simon Mignolet, men Adam Bogdan fikk en såpass dårlig start på Watford-kampen at det spredte usikkerhet til resten av forsvarsrekka. Derfor vil jeg ha Mignolet tilbake.Martin Skrtel er også skadet - det virker i alle fall slik på det nåværende tidspunkt. Dersom Dejan Lovren blir friskmeldt tidligere enn først antatt, vil jeg kjøre ham tilbake i midtforsvaret, som erstatter for Skrtel. Han var tross alt i rimelig grei form før skaden. Jeg stoler ikke på Kolo Toure, og dersom Lovren ikke kan spille, vil jeg kjøre Can ned i midtforsvaret. Så lenge Daniel Sturridge ikke er spillbar synes jeg vi må kjøre Christian Benteke på topp mot lag med robuste forsvar, da våre lette kreative spillere ikke ser ut til å håndtere slik motstand.

Forutsatt at Lovren, Skrtel, Milner og Sturridge fortsatt er skadet ville jeg startet med følgende mannskap mot Leicester (med en diamant på midtbanen og to spisser): Mignolet; Clyne, Can, Sakho, Moreno; Lucas, Henderson, Ibe, Coutinho, Origi, Benteke.

Det usikre kortet føler jeg blir Ibe i en litt mer sentral rolle enn han er vant med. Vurderte både Allen og Lallana der, men kom frem til at jeg var villig til å se om Ibe ville fungere i en slik rolle.

Arild Skjæveland:
Mignolet, Clyne, Sakho, Can, Moreno, Lucas, Henderson, Lallana, Milner, Coutinho, Benteke. No er det lenge sidan Can har spelt i den rollen, og det var Lucas som fekk den utan å lukkas veldig då Skrtel måtte av mot Watford - men Can har fungert der betre før, og Kolo Touré mot Jamie Vardy og co veit eg ikkje om eg vil sjå.