Tre kjappe juleønsker

Dette står på Liverpool.no-redaksjonens ønskeliste til nyttårshandelen.

Hvilke tre ting ville du foretatt deg på overgangsmarkedet i januar?

Torbjørn Flatin:
Jeg tar Sergio Ramos, Paul Pogba og Robert Lewandowski! Gjerne også en rutinert keeper med pondus, he-he. Det er neppe realistisk, men fra spøk til alvor er det slike typer jeg mener Liverpool behøver. En vinnerskalle som Ramos, et fysisk råskinn med ekstreme ferdigheter som Pogba og en bevegelig og målhungrig spiss som Lewandowski.

Hva som er realistisk er vanskelig å si. Det virker som at unge Marko Grujic kommer som ny midtbanespiller til sommeren og Joel Matip trolig som ny midtstopper. Jeg har ikke forutsetning for å si i hvilken grad det vil være noen forsterkninger og eventuelt hvor mye tid de behøver. 

Liverpool hadde hatt behov for et par store profiler allerede i januar. Hvis jeg skulle kaste ut et par navn hadde jeg nok glatt tatt Mats Hummels i midtforsvaret eller Ilkay Gundogan på midtbanen dersom Klopp skulle gå tilbake til Borussia Dortmund. Marco Reus også, som en bevegelig kant/spiss med mål i seg. En annen type jeg liker er William Carvalho, det råsterke ankeret til Sporting, mens Dries Mertens og Christian Tello er hurtige flankespillere med scoringer i seg og som Liverpool er blitt linket til. Vi behøver mer fart. Hvis en skulle se engelsk er det et par fristende typer på andre siden av parken i John Stones og Ross Barkley, men som neppe er særlig realistisk er jeg redd. 

Einar Kvande:

Ny keeper. Simon Mignolet holder rett og slett ikke mål. Jeg er fortsatt irritert over at vi sov i timen da Petr Cech skiftet beite i sommer. Hva navnet på den nye mannen skal være, er jeg usikker på, men Klopp har jo god oversikt over det tyske markedet, og tyskerne har gode keepertradisjoner. Samtidig har jeg sansen for Jack Butland i Stoke, om man ikke skal se utenfor Englands grenser.

En leder på midtbanen. Igjen er jeg usikker på hvem det skal være, men hadde ikke hatt noe imot å bruke en solid bunke pundsedler på Riyad Mahrez hos Leicester. En mann som imponerte meg allerede i fjor, og som bare har fortsatt fremgangen denne sesongen med en rekke målgivende pasninger og scoringer. Sikker på straffespark er han også.

En spiss som jobber hardere enn Benteke, og som er minst like målfarlig. Odion Ighalo har imponert i Watford, både som hardtarbeidende og målfarlig, men om han blir en one-season-wonder gjenstår å se. Han står i alle fall på lista over angripere jeg ville ha vurdert.

Marius Rabben: 

Det er flere posisjoner som bør styrkes, mener jeg, og en defensiv midtbanespiller hadde personlig stått høyt på listen. Ifølge ryktene er Ilkay Gündogan ikke helt uaktuell, og det er en spiller jeg ville gått inn for å hente.

Liverpool er heller ikke godt nok besatt på stopperplassene, da spesielt med skadesituasjonen i bakhodet, så jeg hadde satset på et nytt ansikt nå – og ikke ventet til sommeren.

Helt bakerst er drømmen å se Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen, som fortsatt bare er 23 år, fast for de røde, selv om det kan bli en vrien oppgave midt i sesongen.

Lars Frøsland: 

Målscorer: Jeg mener Liverpool desperat trenger en bevegelig goalgetter. Gjerne en hurtig spiller, som med gode bevegelser gir spillere som Coutinho, Firmino og Henderson noen å sikte på. Benteke har en tendens til enten å stå stille eller bevege seg altfor langt bort fra målet. 
 
Dette er kanskje kontroversielt, men Javier Hernandez (eks. Man Utd…) leverer strålende i Bundesligaen. Han er ikke verdensklasse, men han har endel ferdigheter dagens Liverpool-spisser ikke har. Navn som Icardi, Griezmann, Reus og Aboumayang fremstår som lite realistisk.
 
Toveis på midten: Klopp bør gjøre alt i sin makt for å overtale Ilkay Gündogan til å forlate Dortumund til fordel for Liverpool og Anfield. En spiller som Gündogan leverer pasninger av øverste klasse, jobber utrettelig defensivt. Han deltar i angrep, men er ikke rett for å gjøre drittjobben. 
 
Midtstopper: Liverpool har én stopper som faktisk er god nok: Mamadou Sakho. Det ser av og til ut som han deltar i VM i kloms, men han får det stort sett til. Jeg liker Sahko, men de tre andre er ikke gode nok. Skrtel varier fryktelig, men jeg er skeptisk til om snittnivået hans er bra nok. Liverpool virker å være ett nummer for stort for Lovren, mens herlige Kolo Touré peaket nok for noen år siden. 
 
Det lille jeg har sett av Matip har vært bra, så han er jeg ikke negativ til.. 
 
Arve Vassbotten: 
På mitt postkort til Nordpolen står ønske om en dyptliggende playmaker øverst på lista. Ja, Liverpool har tidvis problemer på keeperplass, ofte i midtforsvaret, og periodevis på topp. Hele sentrallinja trenger egentlig å forsterkes, men aller mest savner jeg en kreativ midtbanespiller som kan styre spillet, og som gjerne har god corner- og frisparkfot i tillegg.
 
Det tror jeg ville gjort underverker for løse opp i fastlåste kamper. Hvor finner man en slik spiller i januar? Aner ikke, men jeg håper Klopp og hans speidere har et par gode navn på blokka. Selv om januarvinduet sies å være vanskelig, gir det en viss optimisme å vite at Liverpool tidligere har hentet Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og ikke minst Luis Suarez  på nyåret. 
 
Selv om prestasjonene varierer enormt offensivt, er vi stabilt svake i midtforsvaret og jeg ser gjerne en ny forsvarssjef komme inn. Vil gjerne også ha inn en som kan gi Moreno konkurranse på venstrebacken, ikke minst med tanke på rullering og eventuelle skader.
 
Tor Sandø:
Januar er et veldig vanskelig transfervindu, men hvis jeg kunne ønsket meg tre spillere, så ville jeg hatt følgende; keeper Butland (Stoke), midtbanespiller Marco Reus (og/eller Xabi Alonso) og forsvarsspiller Mats Hummels. Nå tviler jeg vel på om noen av disse kommer, men dette er iallefall ønskelista. Klopp har nok god kontroll på transformert og vet etterhvert hvor skoen trykker og hva som trengs for å forsterke laget. Vi får håpe vi får en god jul og et godt nyttår. Det trenger vi.