Tror Blackburn kan kopiere 15 år gammel bragd

Om to dager tar formsterke Liverpool imot Blackburn Rovers i kvartfinalen av FA-cupen. Nathan Blake, en tidligere Anfield-matchvinner, tror bortelagets selvtillit fra forrige runde kan bli avgjørende.

Championship-klubben har allerede vunnet over to av Liverpools ligakolleger dette året. Swansea stod på motsatt halvdel i fjerde FA-cuprunde, og tre Blackburn-scoringer, alle etter at Swansea tok ledelsen, sendte waliserne hodestups ut av turneringen.

Les også: King ikke med mot Liverpool

I femte runde fikk Stoke kjenne på pisken. Nok en gang tok bortelaget ledelsen på Ewood Park, men et hat-trick av Joshua King og en straffescoring fra Rudy Gestede sørget for solide 4–1 på resultattavla.

– De satte dem skikkelig på plass, sier Nathan Blake til Lancashire Telegraph.

Den tidligere Blackburn-angriperen lot seg imponere voldsomt av laget, og han ser frem til søndagens oppgjør. Selv ble han FA-cupmatchvinner med Lancashire-klubben på Anfield i januar for 15 år siden. Blackburn, som ikke har vunnet FA-cupen siden 1928, nektet de røde scoringer, før Blake satte inn kampens eneste mål på tampen.

Se scoringen her. Saken fortsetter under videovinduet.

– Alle hadde avskrevet oss, og jeg tror faktisk Blackburn som klubb var avskrevet. Men vi dro til Anfield, og selv om jeg ikke kan si at vi kjørte over dem, klarte vi å holde oss fast og vinne. Det er noe en forteller barna sine, og når man gjør noe slikt, kommer man med i historiebøkene. Det er en skikkelig god følelse, forteller han.

– Enorm selvtillit

Klubben fra Ewood Park lå, i likhet med nå, på nivå to da de sist møtte rødtrøyene i turneringen. Gjennom historien har Blackburn bare tapt fem av de elleve FA-cupmøtene med Liverpool. Og 43-åringen tror de er i stand til å gjenta det som skjedde mot Steven Gerrard og lagkameratene i januar 2000.

– De har fått enorm selvtillit av å slå Premier League-lag, spesielt for måten de senket Stoke på, sier Blake, som påpeker at det verken var flaks eller en knepen, heldig seier.

– Måten de vant den kampen på, gjør de bør reise til Liverpool med skyhøy selvtillit. Og som enhver fotballspiller vil si seg enig i, kan man oppnå hva som helst med selvtillit.

Les også: – Blackburn blir ikke undervurdert

Dagens Blackburn-spillere vet at det er favorittene til å vinne hele FA-cupen som står på motsatt banehalvdel denne helga. Doneil Henry, som Blackburn nylig hentet på lån fra West Ham på grunn av skadeproblemer i forsvaret, sier til Lancashire Telegraph at de går inn til kampen uten noe som helst å tape.

– Det er disse kampene man ønsker å spille i. Vi har ingenting å tape som underdogen, og vi kan dra dit for å bare gjøre vårt beste, så får vi se om det er godt nok til å komme videre.

Avspark på Anfield er søndag klokka 17.00.