Tror motstanderne vil frykte Anfield igjen

Liverpool har vunnet sine tre siste hjemmekamper og står uten tap foran The Kop dette året, og Martin Skrtel vil gjøre Anfield til et like solid fort som det var under forrige sesong.

Da avsluttet rødtrøyene sesongen med bare to liganederlag foran egne supportere. Og tapene kom med drøyt syv måneders mellomrom. Gjennom sesongen vant laget 16 av totalt 19 ligakamper på hjemmebane. Skrtel mener Liverpool presterte så godt at motstanderne var skremt allerede før de besøkte Anfield.

– Jeg tror vi klarte det forrige sesong. Jeg tror lagene var litt redde da de kom til Anfield. Vi hadde noen strålende resultater mot Everton, Arsenal og Tottenham der, forteller slovaken til klubbens nettsider før Burnley kommer på besøk i kveld.

Les også: Rød storform i 2015

Stopperen, som har bidratt til at Liverpool står med åtte seire og null tap på sine elleve siste Premier League-kamper, sier han tror de helrøde kommer opp på samme nivå foran Liverpool-fansen også denne våren. Nå krysser han fingrene for at det blir like livlig på tribunene i kveld som det var på søndag.

Saken fortsetter under bildet.

– Det er alltid en fordel å spille på hjemmebane på grunn av supporterne og atmosfæren. Stemningen mot Manchester City var helt utrolig. Under de ti siste minuttene kunne man ikke høre et eneste ord på banen. Vi, spillerne, kunne ikke snakke sammen fordi fansen var så høylytte. Det er sånn vi liker det. Jeg håper vi får oppleve det samme mot Burnley.

Undervurderer ikke Burnley

De vinrøde motstanderne har på langt nær opplevd en like stor poengfangst som Liverpool siden jul, men de har likevel tuktet lag som Chelsea og Manchester City – begge på bortebane – denne sesongen. Det er under to uker siden de plukket med seg poeng fra Stamford Bridge.

I romjula fikk også Liverpool kjørt seg mot Sean Dyche og Burnley, som lenge styrte kampen mot Merseyside-lag hjemme på Turf Moor. Etter en omgang med høyt press fra vertene, hvor de blant annet traff stolpen, ble Raheem Sterling matchvinner etter pause.

– Jeg er bare nødt til å si at hver eneste kamp i Premier League er vanskelig. Jeg husker da vi møtte Burnley på bortebane, og det var ikke enkelt. De fikk med seg et uavgjortresultat fra Chelsea nylig, og de skal prøve å gjøre det samme på Anfield. Men vi har selvtillit, og vi ønsker å holde flytene gående og ta de tre poengene. Vi skal gjøre absolutt alt vi kan for å ta dem, legger 30-åringen til.

Avspark på Anfield er klokka 21.00 i kveld.