U18: Everton – Liverpool 5–0

De blå, som ligger på sølvplass i U18 Premier League, banket et svakt Liverpool-lag på Finch Farm i dag. To mål imot før pause ble fulgt opp med tre i fleisen etter sidebyttet.

Sist lagene møtte hverandre, endte det 1–1. Neil Critchleys mannskap slo Sunderland hjemme forrige helg, noe som var den første ligaseieren etter nyttår, mens Everton tapte 2–3 for Manchester United på bortebane.

Allerede om tre dager skal rødtrøyene få bryne seg på Benfica i UEFA Youth League.

Liverpool: Firth; Brewitt, Masterson, Virtue (Hart 46); Lewis, Alexander-Arnold, Phillips (Waldron 81), Travis; Ejaria, M. Gomes; Maxwell.
Benk: Jackson, Watts, Dobie, Hart.

Everton: Stanek; Yates, Bainbridge, Graham, Robinson; Walsh; Donohue (Holland 63), Davies (Baningime 86), Broadhead, Charsley; Dyson (Edge 85).
Benk: Johnson, Evans.

Vi oppdaterer saken med det viktigste fra kampen.

FØRSTE OMGANG:

1. min: Liverpool tar avspark i vindkastene på Finch Farm.

2. min: Stor Everton-sjanse! Det slås et innlegg inn fra venstresiden, og vinden gjør at det røde forsvaret feilberegner ballbanen noe. I boksen får en blå angriper muligheten rett foran Firth, men avslutningen med hodet er for svak.

4. min: Det er vertene som spiller i medvind i den første omgangen. Liverpool sliter med å passere midtbanen.

6. min: Donohue får ballen i boksen, og han er i svært god skuddposisjon, men Everton-vingen holder igjen avslutningen og roter seg til slutt vekk.

9. min: Dyson får ballen i mellomrommet og utfordrer Liverpool-forsvaret. Han får sendt av gårde et skudd, men det er ufarlig. Firth plukker enkelt.

10. min: Liverpool har hatt ballen noe mer de siste minuttene, men kommer seg ikke høyere enn midtbanen.

12. min: Stygg takling av Alexander-Arnold midt på egen halvdel. Liverpool-spilleren er kanskje litt heldig som slipper unna det røde etter strake ben i knehøyde.

18. min: Liverpool forsøker å presse vertene høyere på banen, men Everton holder ballen i laget uten nevneverdige problemer.

18. min: Strålende innlegg av Walsh til Dyson, og spissen får stanget ballen mot mål, men avslutningen går rett på Firth. Han holder ballen selv om headingen er hard.

20. min: Ejaria prøver å finne Maxwell på vei fremover, men angriperen når ikke ballen foran Everton-forsvaret.

23. min: Maxwell får Liverpools første målsjanse, men bommer med skuddet fra ti meters hold. Godt forarbeid av vingback Lewis, som kom seg frem på høyresiden og la inn.

26. min Everton-ving Charsley får ballen feilvendt på femmeteren og varter opp med en blanding av skudd og innlegg i blinde. Ballen går på utsiden.

31. min: Maxwell vinner et frispark ute ved hjørneflagget. Phillips legger inn, men Everton klarerer.

32. min: Mål! Everton tar ledelsen ettern en god kontring. Donohue legger inn til Dyson, som header knallhardt. Firth redder, men må gi retur. Der dukker Charsley opp, og kapteinen scorer fra kloss hold.

36. min: Everton styrer spillet også etter målet. Liverpool har ikke hatt en god omgang.

38. min: Nytt frispark til Liverpool fra hjørneflagget. Phillips slår inn. Det blir litt klabb og babb i feltet før Everton får klarert. Maxwell var ikke langt unna å få foten på ballen like foran mål!

39. min: Madger Gomes får sjansen fra veldig skrått hold, men vertene hindrer ham. Corner.

41. min: Det har vært en kort periode med positivitet fra Liverpool, men nå har Everton tatt over igjen.

42. min: Dyson skjærer inn fra venstre og klinker ballen i tverrliggeren.

45+1. min: Mål! Everton dobler på en Walsh-corner. Bainbridge får foten på ballen og sender den fordi Firth i buret.

45+3. min: Pause.

Pauserapport: Everton har dominert i den første omgangen. Vinden har blåst mot Liverpool, og de har samtidig slitt voldsomt med å skape noe som helst. Ballen har vært klart mest på de rødes halvdel, og gjestene har måttet bruke kreftene sine på forsvar. Maxwell og Gomes har kommet til det som var av Liverpool-sjanser, mens Everton, med Dyson i spissen, har mange avslutninger. De tok en fortjent ledelse etter halvtimen, før dusjen ble enda kaldere for Liverpool, som måtte se midtstopper Bainbridge doble ledelsen rett før pausen.

ANDRE OMGANG:

46. min: Hart kommer inn for Virtue.

46. min: Everton tar avspark.

48. min: Liverpool står høyt med ballen, men skaper foreløpig ingenting.

50. min: Mål! Dyson setter inn Evertons tredje med hodet. Donohue kommer seg opp på høyresiden og legger inn. Ingen markerer Dyson i feltet, og spissen scorer enkelt.

53. min: Alexander-Arnold prøver å spille Maxwell igjennom, men spillerne misforstår hverandre. Lite fungerer for gjestene, som ser tydelig frustrerte ut.

53. min: Dyson får en ny mulighet, denne gangen på bakken, men Lewis er inne og hindrer målmaskinen idet han skal skyte.

56. min: Ejaria får ballen av Lewis i boksen. Han utfordrer, men Everton gir til corner.

57. min: Stanek er ute og plukker hjørnesparket.

58. min: Mål! Dette blir styggere og styggere for rødtrøyene. Walsh kommer seg fri og setter inn 4–0 alene med Firth.

60. min: Firth redder strålende når Dyson får en skuddmulighet fra ti meters hold.

62. min: Nytt innlegg fra Donohue, som har vært god. Dyson er presset og header like over.

63. min: Donohue bytter med Holland.

69. min: Liverpool har vært bra med de siste minuttene. Everton slipper imidlertid ikke til sjanser imot.

73. min: Gomes legger til Phillips, som så vidt får hodet på ballen. Men det er ikke nok, og kula går utenfor. Det var rødtrøyenes største sjanse i omgangen.

76. min: Mål! Dyson scorer sitt andre og Evertons femte. Robinson spiller ham fri, og alene med Firth gjør han ingen feil. 5–0 til vertene. Og det er fullt fortjent.

80. min: Charsley med et skuddforsøk. Firth redder.

81. min: Phillips går ut. Waldron får spille de siste minuttene.

85. min: Dyson bytter med Edge.

86. min: Daningime kommer inn for Davies.

89. min: Alexander-Arnold kommer til et brukbart skudd fra 20 meter. Utenfor.

90. min: Gomes får en sjanse, men det stemmer bare ikke for Liverpool. Avslutningen blokkeres.

90. min: Dommeren blåser av kampen.

Sluttrapport: Dette var rett og slett en blå dag. Liverpool hadde ingen muligheter til å vinne kampen, og 5–0 er faktisk ikke flatterende for et svært godt hjemmelag på Finch Farm. De skapte en rekke sjanser gjennom hele oppgjøret, godt anført av spissen Dyson, og Liverpool, som riktignok stilte med et veldig ungt mannskap, måtte bruke enorme krefter på forsvarsarbeid i motvinden før pause. To Everton-scoringer, den siste rett før pause, sørget for et elendig utgangspunkt før de siste 45 minuttene – og de ble heller ikke bedre. Ytterligere tre mål, alle av den enkle sorten, sørget for tre svært velfortjente Everton-poeng.