Vil bli en av de store

I dag skrev Philippe Coutinho under på en ny langtidskontrakt med klubben, noe som varer til 2020. Brassen sier han ønsker gjengjelde den «spektakulære» støtten fra fansen ved å bli enda bedre.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har følt meg veldig velkommen helt siden jeg ankom Liverpool. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse ved å spille for denne klubben og være en del av denne stallen. I dag har jeg bundet fremtiden min til klubben, og det er jeg veldig glad for, forteller 22-åringen til klubbens nettsider.

Coutinho skryter av hvordan Brendan Rodgers har bidratt til utviklingen hans på balløya. Det er to år siden driblefanten ankom klubben, og nå har han fått 81 opptredener for rødtrøyene. Denne sesongen topper han spillerbørsene i en rekke medier, og liverpool.no har kåret ham til lagets beste åtte ganger, noe som er flest av alle.

Les også: Ny kontrakt for Coutinho

Når den brasilianske landslagsspilleren nå ser tilbake på bildene av ham fra ankomsten i 2013, beskriver han seg selv om en «guttunge». To år senere mener han at tiden på Merseyside har utviklet spilleren og personen Coutinho på flere måter, og han trives til tross for den engelske kulden.

– Jeg har vokst som fotballspiller og utviklet noen deler av spillet mitt. Jeg er 22 år nå, og jeg tror jeg har blitt mer moden som spiller i Liverpool. Jeg var veldig ung da jeg kom. Jeg har nok ikke forandret meg altfor mye, men jeg tror håret mitt nå faktisk gjør at jeg ser eldre ut! Uansett håper jeg å fortsette utviklingen min her i Liverpool, sier han.

– Liverpool er en veldig rolig by. Engelsken min er selvfølgelig fortsatt ikke perfekt, men jeg føler jeg klarer meg fint i hverdagen. Jeg bor sammen med kona, og vi har et fredfullt liv her – selv om vi noen ganger sliter i det kalde været! Det er ikke så farlig, da, legger han smilende til.

– En stor familie

Liverpool-supporterne har gitt Coutinho svært god støtte fra dag én i Nordvest-England, forteller spilleren selv. Han mener han ikke tvilte et eneste sekund da klubben ønsket å forlenge kontrakten.

– Fansen har alltid støttet meg, så jeg har vært ivrig etter å skrive under på denne nye avtalen helt siden de første samtalene startet. Dette er en gledens dag. Denne klubben har gitt meg muligheten til å spille, og de har trodd på meg selv om jeg ikke har fått regelmessig spilletid i mine tidligere klubber. Jeg ble godt tatt imot allerede fra min første dag her. Som jeg alltid pleier å si: Liverpool er en stor familie, og jeg er en glad mann her.

Vil ha troféer

Denne sesongen startet ikke godt nok til at de røde er med i tittelkampen, men Coutinho påpeker at målet er en ny Champions League-plass. Selv jobber han for å vinne pokaler og for å kunne bli omtalt om en av de aller beste Liverpool-spillerne.

– Jeg håper jeg kan være en del av suksess i årene som kommer. Jeg ønsker å bli en av de største Liverpool-spillerne, forhåpentligvis ved å vinne troféer. Vi er nødt til å ta ett skritt om gangen. Laget har vært konsekvent og spilt bra igjen. Vi bør sikte mot å vinne kampene som venter, og så bare se hva som skjer til slutt. Målet vårt er å havne blant de fire beste i Premier League.

– Og hva med din egen form? Er dette det beste du har spilt i karrieren?

– Det er vanskelig for meg å si. Jeg vil heller la supporterne snakke om det. Dette er et veldig lykkelig øyeblikk for meg, og jeg håper jeg kan utvikle meg mer og mer.

Se bildeserie: Philippe Coutinho i Liverpool

Coutinho mener han har muligheten til å forbedre flere områder av spillet sitt. Han ønsker spesielt å havne i målprotokollen oftere. Så langt står brassen med ti nettkjenninger for klubben.

– Det er flere aspekter jeg vet jeg kan forbedre. Et av dem er å score flere mål, noe jeg har pratet om. Jeg har forsøkt å jobbe med det, og jeg har arbeidet hardt med det på treningene, for det er noe jeg ønsker å bli bedre på, sier han.

Hvordan er forholdet ditt til fansen? Har du en beskjed til dem?

– Det er spektakulært. Det står alltid bak meg, og de gir meg mye selvtillit under kamper. Jeg får også veldig positive meldinger fra dem på sosiale medier. Jeg er veldig takknemlig overfor dem. Jeg ønsker å takke dem for måten de har tatt meg imot på, og jeg håper jeg kan gjengjelde dem på banen.