– Benteke må trene med laget før han er aktuell

Med Divock Origi ute har Christian Benteke fått en ny sjanse til å overbevise Jürgen Klopp, men han er ennå ikke helt klar for spill.

Divock Origi er ute med skade resten av sesongen, etter den forferdelige stemplingen mot Everton. Dermed er alternativene på topp begrenset.

Nå ser det imidlertid ut Christian Benteke kan gi Klopp et kjærkomment alternativ på topp i sesonginnspurten.

– Den gode nyheten er at Christian føler seg bra. Han har ikke trent med laget til nå, men han ønsker å gjøre det. Jeg forstår deres sysnpunkt når dere sier at han er tilbake, la han spille. Men det fungerer ikke på den måten, selv når spillerne ønsker det.

Belgieren, som har scoret åtte mål denne sesongen, har ikke spilt for Liverpool siden han kom inn i 3-2-tapet mot Southampton 20. mars.

Trenger flere treninger

– Må vi, så må vi, men forhåpentligvis kan vi gi han noen flere dager. Jeg har ikke tatt ut laget til i morgen, og heller ikke tatt ut troppen, men jeg håper vi kan gi han noen flere treninger, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

– Etter denne kampen er det forhåpentligvis sju kamper igjen, og det ville være bra om han kan bli klar. Noen ganger når en dør lukkes, åpnes en annen. Men, som sagt, han har ikke hatt noen treninger med laget. Det er helt sikkert at han trenger det før han kan spille, og spesielt før han kan starte, sa Klopp.

Om Origis skade sa Klopp dette:

– Det er en alvorlig skade. Hva kan jeg si? Vi vil gjøre alt vi kan, men sesongen er over for ham, om vi ikke tar en unødvendig risiko med spillerens helse. Vi må bare jobbe med ham, og se hva som skjer. Det samme gjelder for Emre Can.

En ny sjanse for Benteke

For Bentekes del kan innsatsen de siste kampene av sesongen bli svært avgjørende for fremtiden på Anfield. Benteke har 35 kamper for Liverpool i sin første sesong, men har bare startet en ligakamp siden nyttår.

«For en måned siden så Christian Bentekes Liverpool-karriere ut til å være over. Etter å ha fått tilsnakk av Jürgen Klopp da at han forlot banen etter de rødes kollaps i andre omgang mot Southampton, skadet han så kneet på landslagsspill med Belgia. Og før han returnerte til Merseyside sa han til medier i hjemlandet at han følte seg 'ignorert' av Klopp og at han følte han var redusert til en benkevarmer,» skriver James Pearce i Liverpool Echo, og mener det lenge så ut til at Benteke hadde spilt sin siste kamp i den røde trøya.

«Men landskapet har forandret seg med Divock Origis ankelskade. Med Origi ute resten av sesongen, har Benteke muligheten til å redde noe fra et vanskelig første år på Anfield», mener Pearce. 

LES OGSÅ: Kan bli nødt til å operere ankelen